Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Nīderlandē šodien valsts sēru diena

© scanpix

Nīderlandē šodien ir valsts sēru diena, godinot 193 šīs valsts pilsoņus, kas gāja bojā virs Austrumukrainas notriektajā Malaizijas lidsabiedrības pasažieru lidmašīnā.

Trešdien Nīderlandē ieradīsies pirmā lidmašīna ar traģēdijā bojāgājušo mirstīgajām atliekām.

Eindhovenā notiks galvenā sēru ceremonija, kurā piedalīsies karaļpāris, premjerministrs Marks Rute, to valstu pārstāvji, kuru pilsoņi gāja bojā traģēdijā.

Ierodoties lidmašīnai Nīderlandē, valstī tiks ievērots klusuma brīdis, godinot upurus.

Nīderlandē pie visām valsts un pašvaldību iestāžu ēkām, kā arī Nīderlandes vēstniecību un tirdzniecības pārstāvniecību ēkām ārzemēs izkārti sēru karogi.

Vēl pirms lidmašīnas izlidošanas uz Nīderlandi oficiāla atvadu ceremonija, godinot upurus, notiks arī Harkovā, Ukrainas austrumos.

Harkovas ceremonijas sākums plānots plkst.11, pavēstīja Ukrainas vicepremjers Volodimirs Groismans. Sagaidāms, ka šajā ceremonijā piedalīsies vairāku valstu diplomāti.

Ceturtdien Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.