Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Air Algerie lidmašīnas avārijā vainīgi slikti laikapstākļi

© Scanpix/AFP

Alžīrijas lidsabiedrības "Air Algerie" lidmašīnas avārijas cēlonis, visticamāk, bija sliktie laikapstākļi, ziņo Francijas mediji.

Jau ziņots, ka ceturtdien "Air Algerie" lidmašīna ar 116 cilvēkiem - 110 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem avarēja ceturtdien Mali.

Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā. Glābēji atraduši lidmašīnas "melnās kastes", viena no tām jau nogādāta uz Gao pilsētu Mali ziemeļos.

 Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs intervijā radio RTL norādījis, ka, ņemot vērā lidmašīnas atlūzu stāvokli, ir neiespējami, ka kāds no cilvēkiem būtu varējis izdzīvot.

Kazenēvs arī uzsvēra, ka sliktie laikapstākļi kā avārijas cēlonis ir visticamākā hipotēze.

Lidmašīnas apkalpe pirms avārijas ziņoja, ka mainīs kursu slikto laikapstākļu dēļ. Arī citi avoti apliecināja, ka tobrīd no reģiona saņemtas ziņas par spēcīgām vētrām.

 Francija jau no paša sākuma izslēgusi iespēju, ka lidmašīna varētu būt notriekta no zemes, noraidot pieņēmumu, ka lidaparātu varētu būt notriekuši Mali kaujinieki.

Lidmašīna pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no Burkinafaso galvaspilsētas Vagadugu lidlauka. Tobrīd lidaparāts atradās virs Mali nemierīgajiem ziemeļiem, kurus džihādisti 2012.gadā uz vairākiem mēnešiem bija sagrābuši savā kontrolē.

Neraugoties uz to, ka Francijas vadītās intervences rezultātā islāmisti pamatā ir sakauti, situācija reģionā joprojām ir nestabila.