Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija savai propagandai vēlas izmantot Depardjē un Pjēru Rišāru

© scanpix

Skandalozā Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska vadītās Liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) frakcijas deputāti vēlas savai propagandai izmantot franču aktierus Žerāru Depardjē un Pjēru Rišāru, vēsta laikraksts Izvestija.

Partijas deputāti pat vērsušies pēc palīdzības Krievijas kultūras ministrijā un Migrācijas dienestā.

Kā uzskata Krievijas parlamenta Reliģisko organizāciju komitejas vadītājs Jaroslavs Ņilovs, "Krievija pašlaik atrodas informācijas karastāvoklī ar Rietumu valstīm. ASV uzvedas agresīvi un Krievijai jāizmanto visas iespējas un līdzekļi, lai šajā informācijas karā uzvarētu."

KLDP frakcijas deputāti vēlas, lai Depardjē, kurš pirms pusotra gada ieguva Krievijas pilsonību, skaidro rietumu pasaulei Krievijas lomu un pozīciju ne tikai Ukrainas krīzes jautājumos, bet arī  Ukrainā notriektās "Malaysia Airlines" lidmašīnas katastrofā.

 Krievijas domes vicespīkers Igors Ļebedevs  uzskata, ka Depardjē paudīs savu Krievijas pilsoņa nostāju par notiekošo Ukrainā un Eiropas un pasaules sabiedrība viņu, kā populāru cilvēku uzklausīs. Pie tam tā gūs plašu atspoguļojumu Eiropas presē.

KLDP pat ir gatava organizēt Depardjē braucienus uz Krievijas pierobežas rajoniem, kur atrodas daudzi bēgļi no Ukrainas.

Vairāki eksperti šo ideju pat uzskatījuši par visai intersantu.

"Lai aizbrauc pats un pārliecinās, ka Ukrainas spēku operācijas nes ļaunumu un paskatās acīs cietušajiem cilvēkiem. Viņam ir harizma un viņš spēj uzrunāt ar tautu. Ideja nav banāla. Var paaicināt arī Rišāru,tieši francūži ir pietiekoši neatkarīgi un autoritatīvi savos spriedumos," uzskata Krievijas augstākā ekonomikas skolas politoloģijas katedras vadītājs Leonīds Poļakovs.

Neviens no idejas autoriem, gan nav iedomājies, ka Depardjē varētu arī pateikt- " Vasja, prosti nepojedu" (Vasja, piedod nebraukšu).

Depardjē aģents Arno Frilli pieklājīgi norādījis, ka aktieris pašlaik ir ļoti aizņemts filmējoties un cenšas turēties tālāk no politikas. "Viņu uztrauc notiekošais Ukrainā, nesen atrodoties Mordovijā aktieris ticies ar daudziem Ukrainas bēgļiem," skeptiski piebildis Frilli.