Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Pasaulē

Uzlidojumā tirgum Gazas joslā nogalināti 15, ievainoti 150

© Scanpix

Trešdien Izraēlas uzlidojumā tirgum netālu no Gazas pilsētas nogalināti vismaz 15 cilvēki un 150 ievainoti, ziņo mediķi.

Ārkārtas dienestu preses pārstāvis sacīja, ka aviācija sabombardējusi cilvēku pilnu tirgu Šedžaijas rajonā, kas atrodas starp Gazas pilsētu un Izraēlas robežu.

Uzlidojums tika veikts neilgu laiku pēc tam, kad Izraēlas armija izsludināja četru stundu pamieru no plkst.15 līdz plkst.19.

Tomēr armija norādīja, ka pamiers neattiecas uz rajoniem, kuros "pašlaik darbojas" karavīri.

Kā jau ziņots, Izraēla 8.jūlijā sāka Gazas joslas bombardēšanu, īstenojot militāro operāciju "Nesatricināmā klints", kuras mērķis ir apturēt Gazas joslas kaujinieku raķešu uzbrukumus. 10.jūlija vakarā Gazas joslā tika sākta arī sauszemes operācija. Izraēla apgalvo, ka tā nepieciešama, lai likvidētu islāma kaujinieku pazemes tuneļus, kuriem ar gaisa triecieniem nav iespējams dot pietiekami lielu triecienu.

Uzbrukumiem turpinoties jau 23.dienu, Gazas joslā bojāgājušo palestīniešu skaits trešdien pārsniedzis 1280 cilvēkus, un vairāk nekā 7000 cilvēku ievainoti. Izraēlas pusē konflikta laikā nogalināti 56 karavīri, Izraēlas civiliedzīvotāji un taizemiešu viesstrādnieks, bet vēl vairāki simti cilvēku ievainoti.