Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

TRAĢĒDIJA TAIVĀNĀ:Virknē spēcīgu gāzes noplūdes izraisītu sprādzienu Taivānas dienvidu pilsētā Gaošu gājuši bojā vismaz 24 cilvēki un 270 ievainoti, ziņo ārkārtas dienesti. Domājams, ka sprādzienus izraisīja gāzes noplūde no pazemes caurulēm un eksplozijas izrāva caurumus ielās un apgāza automašīnas, izraisot milzīgu ugunsgrēku. Viena iela izpostīta visā tās garumā, pavisam bojāti seši kilometri ceļu.

NENOTIKUŠAIS PAMIERS: Neilgi pēc 1. augusta rītā Gazas sektorā izsludinātā 72 stundu pamiera starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo palestīniešu islāma kustību "Hamas", tas jau pārtraukts. Rafas pilsētā bojāgājuši 30 cilvēki, bet apšaudē no Izraēlas puses bojāgājuši 14 palestīnieši.

AR HUMORU PRET KRIEVIJAS SANKCIJĀM: Reaģējot uz Krievijas noteikto Polijas augļu un dārzeņu importa aizliegumu, Polijas sociālajos tīklos sākusies asprātīga kampaņa "Ēd ābolus par spīti Putinam", ko aktīvi atbalsta politiķi, žurnālisti un citas sabiedrībā pazīstamas personas.

UKRAINA:Vācijas valdības koordinators Krievijas, Vidusāzijas un tā dēvētās austrumu partnerības jautājumos Gernots Erlers neizslēdz iespēju, ka Krievija varētu sākt karadarbību Ukrainas austrumos. Jau tagad ir pierādījumi, ka no Krievijas teritorijas notiek artilērijas apšaude. Turklāt Krievijas dienvidos sākušies kārtējie militārie manevri. Viņš uzskata, ka tas raisa bažas un dod pamatu ļaunākajam scenārijam.

MALAIYSIA AIRLINES: Nīderlandes un Austrālijas eksperti Doņeckas apgabalā lidmašīnas katastrofas vietā beidzot pielaisti , šeit strādā  70 ekspertistarptautiskie eskperti, traģēdijas vietā atrastas jaunas bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas.

CŪKU MĒRIS: Cūku īpašniekiem, kuru novietnes atrodas Āfrikas cūku mēra ārkārtas situācijas teritorijā, augustā un septembrī jāievieš un jānodrošina biodrošības pasākumi, savukārt gadījumā, ja tos nevar nodrošināt, būs jāveic cūku nokaušana.Par nokautajām cūkām saimnieki saņems kompensācijas, apņemoties vienu gadu cūkas neaudzēt, gadījumā, ja apņemšanās netiks pildīta, kompensācija būs jāatmaksā, administratīvā kārtā jāatbild un jāmaksā soda nauda,norāda PVD.