Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Malaizijā atvadās no "Malaysia Airlines" bojāgājušajiem pasažieriem

© Scanpix/AFP

Ukrainas austrumos notriektās "Malaysia Airlines" lidmašīnas 20 bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas piektdien nogādātas Kualalumpurā, un Malaizijā izsludināta sēru diena, vēsta BBC News.

Īpaši tam paredzēta lidmašīna izlidoja no Amsterdamas un apmēram plkst.10 (plkst.5 pēc Latvijas laika) ieradās Malaizijas galvaspilsētā.

Valsts karogi tika nolaisti pusmastā, un visā valstī tika ievērots klusuma brīdis.

Tiek uzskatīts, ka šo lidmašīnu notrieca Maskavas prokrievisko kaujinieku raidīta raķete, kaut arī viņi to noliedz. Visi 298 lidmašīnas "Boeing 777" pasažieri gāja bojā.

Šī ir pirmā reize, kad Malaizijā ir valsts sēru diena bojāgājušu civiliedzīvotāju dēļ. Līdz šim tādas tika noteiktas, tikai godinot aizgājējus no karaliskās ģimenes vai mirušos valdības vadītājus.

No visiem lidmašīnas katastrofā bojāgājušajiem 43 bija malaizieši.

Līdz šim Nīderlandē identificēti 28 upuri no Malaizijas. Nīderlande vada starptautisko lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanu.

Līdz šim uz Nīderlandi tikuši nogādāti vairāk nekā 200 zārki. Tomēr tālāku izmeklēšanu traucē notikuma vietā ieilgušās kaujas starp prokrieviskajiem Maskavas apmaksātajiem kaujiniekiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem.