Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija: Rasmusens melo

© Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija(KĀM), komentējot NATO ģenerālsekretāra izteikumus par Krievijas humānās palīdzības autokolonnas iebraukšanu Ukrainas teritorijā bez tās atļaujas, norāda, ka NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens melo, vēsta ārzemju mediji.

''Savā paziņojumā Andress Fogs Rasmusens vaino mūs Krievijas humānās palīdzības autokolonnas iebraukšanu Ukrainas teritorijā bez tās un Starptautiskā Sarkanā Krusta atļaujas. Tie ir kārtējie meli" uzsver Maskava.

Krievijas Ārlietu ministrija uzsver , ka Ukrainas valdības atļauja humānas palīdzības kravu ievešani tikusi saņemta  jau 12. augustā, bet Ukrainas robežsargi un muita apstrādājuši kravas vismaz nedēļu.

 Komentējot Starptautiskā Sarkanā Krusta atļauju saņemšanu , KĀM norāda "šai organizācijai ir savu likumi, kas ne visos gadījumos pareizi atspoguļo humāno palīdzību  mērķus un publicitāti."

"Ja NATO tiešām interesē patiesība, kāda ir Krievijas humānās palīdzības misija, tad iesakām vērsties Starptautiskā Sarkanā Krusta birojā. Nešaubāmies, ka tur varēs bez konfidencialitātes principu pārkāpšanas, sniegt vajadzīgo informāciju. Bet melot nav labi," norāda KĀM.

Jau ziņots, ka 22. augustā ap 220 humānās palīdzības kravas mašīnas sasniedza Luhansku, pēc tam kad, nesaņemot Ukrainas valdības atļauju, piektdien tās iebrauca Ukrainas teritorijā.

 Virkne  valstu līderu, ieskaitot ASV prezidentu Baraku Obamu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli, ANO ģenerālsekretāru Banu Gi Munu, EDSO pārstāvjus, Eiropas komisijasun NATO pārstāvju nosodīja Krievijas rīcību.

Krievija savukārt norādīja, ka Krievijas humānāspalīdzības misija Ukrainas teritorijā nav starptautisko vienošanos un tiesību pārkāpums.