Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Putina un Porošenko tikšanās noslēgusies bez ievērojamiem rezultātiem

© scanpix

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko un Krievijas prezidenta Vladimira Putina sarunas Minskā otrdien noslēgušās bez ievērojamiem rezultātiem, abiem līderiem vienojoties tuvākajā laikā noorganizēt militāras konsultācijas par konfliktu Ukrainā.

Iecerēts, ka konsultācijas notiks starp abu valstu robežsardzes dienestiem un ģenerālštābiem, pievēršoties jautājumam par situāciju uz abu valstu robežas, pēc tikšanās ar Putinu paziņoja Porošenko.

Ukrainas prezidents norādīja, ka drīzumā tiks izstrādāta "ceļa karte", lai izbeigtu kaujas starp Ukrainas karavīriem un bruņotajām bandām Austrumukrainā.

Putins no savas puses paziņoja, ka Maskava atbalstīs dialogu, bet norādīja, ka konflikta pārtraukšana ir Kijevas darīšana, jo Krievija šajā konfliktā nepiedalās.

Viņš arī paziņoja, ka ar Porošenko vienojies ātri atdzīvināt tā dēvētās kontaktgrupas sarunas starp Krieviju, Ukrainu un Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO).

Putins no savas puses paziņoja, ka drīzumā atsāksies arī enerģētikas sarunas ar Kijevu, un darba grupa, kurā būs pārstāvēta Krievija, Ukraina un Eiropas Savienība (ES), pievērsīsies Maskavas bažām par tirdzniecības līgumu, kas noslēgts starp Kijevu un Briseli.

Putins brīdināja, ka Krievija īstenos pasākumus savu ekonomisko interešu aizsardzībai, ja tās intereses netiks ņemtas vērā, vēstīja Krievijas ziņu aģentūras.

Jau ziņots, ka Minskā otrdien norisinājās Maskavas vadītās Muitas savienības valstu - Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas - samits, kurā piedalījās arī Ukrainas prezidents un augstas ES amatpersonas. Pasākuma ietvaros notika arī Putina un Porošenko divpusēja tikšanās, kas ilga aptuveni divas stundas.