Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Separātisti "Putina humānajā koridorā "uzbrukuši Ukrainas armijas karavīriem

© Scanpix/Reuters

Austrumukrainas separātisti uzbrukuši aplenkumā esošajiem Ukrainas armijas karavīriem,tā ignorējot Putina aicinājumu izveidot humanitāro koridoru,vēsta UNIAN.

Kā vēsta UNIAN, Ukrainas brīvprātīgo bataljonu karavīru un bruņoto spēku karavīru kolonna, kas mēģinājusi pa solīto humanitāro koridoru iziet no aplenkuma nokļuvuši Austrumukrainas kaujinieku "lamatās". Uz viņiem atklāta uguns.

Kā Facebook kontā raksta Ukrainas armijas bataljona komandieris Semens Semenčenko, Ukrainas karavīri sākuši atšaudīties, bet viņiem nepieciešami papildspēki.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicināja Austrumukrainas prokremliskos kaujiniekus izveidot humanitāro koridoru un izlaist no aplenkuma Ukrainas karavīrus, teikts Kremļa piektdien publiskotajā paziņojumā.

"[Donbasa] zemessardzes darbības rezultātā liels Ukrainas karavīru skaits, kas ne pēc savas gribas, bet izpildot pavēles, piedalījās militārā operācijā, nonākuši ielenkumā," teikts Putina paziņojumā.

"Es aicinu zemessardzes spēkus atvērt humanitāro koridoru Ukrainas karavīriem, kas ir nonākuši aplenkumā, lai izvairītos no bezjēdzīgiem upuriem, dotu viņiem iespēju bez šķēršļiem pamest kauju darbības zonu."

Reaģējot uz Putina aicinājumu, Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Zorjans Škirjaks norādīja, ka Putins oficiāli atzinies "līdzdalībā terorismā".

"Putins visai pasaule oficiāli atzinis savu tiešo līdzdalību terorismā un Krievijas teroristisko bandu izveidošanā Ukrainas teritorijā," savā mājaslapā sociālajā tīklā "Facebook" norādīja ministra padomnieks.

"Šī morālā kropļa cinisms nepārsteidz, bet šis "kreatīvais gājieniņš" aizķēra. Vācam papildu materiālus Hāgai. Agrāk vai vēlāk "asiņainais pu" par visu atbildēs," uzsvēra Škirjaks.

Krievijas karaspēka regulārās daļas trešdien iebruka Ukrainas teritorijā un ieņēma Novoazovskas pilsētu Azovas jūras piekrastē, paziņojusi Kijeva un rietumvalstis.