Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija esot gatava Ukrainā pielietot kodolieročus

© Scanpix/AP

Ukrainas Aizsardzības ministrs Valērijs Geletejs apgalvo,ka Krievija paziņojusi par gatavību pielietot kodolieročus, vēsta Lenta.ru

Šādu paziņojumu Geletejs esot izteicis savā Facebook kontā.

"Pēc neoficiālu kanālu ziņām Krievijas puse jau vairākkārt ir draudējusi, ka ilgstošas pretošanās gadījumā pielietos pret Ukrainu taktiskos ieročus," raksta Geletejs.

Vienlaiku viņš norāda, ka Austrumukrainas atbrīvošana no teroristiem ir pabeigta, tagad steidzīgi jāgatavojas aizsardzībai no Krievijas.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 1. septembrī atzīmēja, ka analizējot situāciju pēdējā nedēļā, tiks pieņemti lēmumi par kadru maiņu valsts aizsardzības ministrijā. Aizsardzības ministrijas darbinieki daudzkārt ir kritizēti par neefektīvu darbību valsts aizsardzībā Austrumukrainas teritorijā, īpaši norādot uz situāciju Ilovajskā, kur  separātisti ielenkuši lielu Ukrainas karavīru daļu.

Ukrainas Nacionālās gvardes Donbasa bataljona komandieris Semens Semenčenko sestdien paziņoja, ka ukraiņu karavīrus pie Ilovajskas aplenkuši Krievijas regulārās armijas spēki.

Krievijas armijas spēki Donbasā vairs neslēpjot savu piederību Krievijas armijai, raksta UNIAN.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Andrijs Lisenko, 1. septembrī izteicies, ka Doņeckas un Luhanskas apgabalos separātistus un bruņotās bandas jau nomainījuši Krievijas armijas kareivji. 

"Luhanskā atrodas karavīri ar Krievijas armijas zīmotnēm, kuri organizē koridorus un aizsegu, lai Ukrainā ievestu jaunāko kara tehniku un ieročus," saka Lisenko.

Jau ziņots, ka 1. septembrī Ukrainas bruņotie spēki atkāpušies no Luhanskas lidostas. Atkāpšanās notikusi pretinieka precīzās artilērijas apšaudes dēļ.

Tomēr kaujās par Luhanskas lidostu iznīcināti septiņi Krievijas tanki.