Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Parīzē Mākslas tilta margas pārklās ar plastmasas plāksnēm

© Scanpix/AFP

Parīzes mērija pieņēmusi lēmumu slavenā Mākslas tilta margas pārklāt ar plastmasas plāksnēm, lai mīlētāji vairāk nevarētu pieslēgt tilta margām atslēgas, vēsta BBC News.

Jāatgādina, ka jūnija sākumā no mīlnieku atstāto slēdzeņu svara  2,4 metru garumā  sabruka daļa tilta margu, liekot amatpersonām evakuēt cilvēkus un slēgt tiltu.

Remontstrādniekiem nācās noņemt 15 procentus tilta margu, jo uz katras no tām bija ap 500 kilogramu atslēgu.

Tūkstošiem mīlētāju no visas pasaules ik gadu apmeklē Mākslas tiltu Parīzē, lai savu jūtu mūžīgumu apliecinātu, pieslēdzot pie tilta margām piekaramo atslēgu, bet atslēgu iemetot Sēnā.

Iepriekš Parīzes pašvaldība stingri cīnījusies pret mīlnieku pieslēgtajām piekaramajām atslēgām ar mērķi aizsargāt vēsturisko mantojumu, taču 2012.gadā mērija pieņēma lēmumu vairs necīnīties pret mīlnieku pieslēgtajām slēdzenēm.

Atslēgas uz Mākslas tilta sāka parādīties 2008.gadā, bet tagad 150 metrus garā gājēju tilta margas pilnībā noklāj mīlnieku slēdzenes.

Nav skaidrs, no kurienes radies mīlnieku paradums pieslēgt piekaramās atslēgas pie tiltu margām, žogiem vai citām sabiedriskām struktūrām, tādā veidā zvērot mūžīgu mīlestību. Tradīcija savas jūtas apliecināt ar "mīlas atslēgām" izplatījusies visā pasaulē.