Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Hodorovskis paziņo, ka būtu gatavs vadīt Krieviju

© Scanpix

Kremļa kritiķis, bijušais naftas rūpniecības uzņēmuma "Jukos" īpašnieks Mihails Hodorkovskis, kurš Krievijā desmit gadus pavadījis cietumā, sestdien paziņoja, ka būtu gatavs, ja viņu aicinās, krīzes laikā vadīt Krieviju.

"Es neesmu ieinteresēts idejā kļūt par Krievijas prezidentu laikā, kad valsts attīstās normāli," Hodorkovska teikto citē laikraksts "Le Monde".

"Bet, ja būtu nepieciešams pārvarēt krīzi un īstenot konstitucionālās reformas, kuru būtība ir prezidenta varas pārdalīšana par labu tiesu varai, parlamentam un pilsoniskai sabiedrībai, tad es būtu gatavs uzņemties šo uzdevuma daļu."

Ar šim komentāriem Hodorkovskis nācis klajā pēc tam, kad viņš tīmeklī uzsāka kustību, lai apvienotu proeiropeiski noskaņotos krievus, šādi metot izaicinājumu prezidenta Vladimira Putina varai.

Spriedumi, kas izskanējuši platformas "Atvērtā Krievija" atklāšanas ceremonijā Parīzē, ir pirmā reize, kad bijušais naftas magnāts publiski apliecinājis vēlmi ieņemt Krievijas augstāko amatu.

Pēc atbrīvošanas no cietuma pagājušā gada beigās un pārcelšanās uz dzīvi Šveicē Hodorkovkis vairākkārt teicis, ka nedomā iesaistīties politikā.