Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Pārraksta Hariju Poteru, lai iekļautu tajā kristīgas vērtības

© publicitātes

Kādu sievieti nomocījuši viņas bērnu lūgumi ļaut viņiem iepazīt grāmatas par pusaugu burvi Hariju Poteru, tāpēc viņa nolēmusi tās pārrakstīt kristīgā garā, vēsta yahoo.com

Kā saka pati autore: "Mani iepriecina, ka bērni grib lasīt, taču es nevēlos, lai viņi kļūst par burvjiem un raganām! Tad nu es nolēmu, ka varētu nedaudz izmainīt stāstu, lai padarītu to ģimenei draudzīgāku".

"Nedaudz izmainītajā" stāstā "Cūkkārpas lūgšanu un brīnumu skola" skolas direktors Dumidors ir kļuvis par mācītāju Albusu Dumidoru, kurš ir precējies (lai nevienam nerastos aizdomas par viņa seksuālo orientāciju). Hermione nezināmu iemeslu dēļ kļuvusi par viņa meitu un tiek raksturota kā "pieticīga" un "paklausīga". Tāpat stāstā nemākulīgi ievītas norādes uz desmit baušļiem, piemēram, kad pirmoreiz ierodoties skolā Harijam tiek izrādīta zēnu guļamistaba, viņam atgādina, ka viņam nebūs iekārot sava tuvākā sievu.

Tikmēr Harija tante un tēvocis vēlas, lai zēns izaugtu bez reliģijas, jo "viņam ir zinātne, sociālisms un dzimšnas dienas", kas liek Hagridam, kurš ieradies aizvest Hariju uz Cūkkārpu paziņot, ka evolūcija ir meli un uzskaitīt pierādījumus, ka dievs eksistē, un lūgties visu ceļu līdz skolai.

Daži lasītāji šo darbu uztver kā satīru, līdz šim satrauktā māmiņa internetā publicējus jau septiņas pirmās darba nodaļas. 

Jāatzīmē, ka šis darbs nav pirmais gadījums, kad kristrieši "Harijā Poterā" saskata negatīvu ietekmi un aicinājumu bērnus nodarboties ar okultismu.