Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ņujorkas un Ņūdžersijas štati nosaka Ebolas karantīnas noteikumus

© scanpix

Ņujorkas un Ņūdžersijas štati piektdien noteikuši obligātu karantīnu mediķiem, kas ārstējuši Ebolas vīrusa pacientus Rietumāfrikā.

Par jaunajiem pasākumiem paziņoja štatu gubernatori Endrjū Kuomo un Kriss Kristijs dienu pēc tam, kad kādam ārstam, kurš nesen atgriezies ASV no Rietumāfrikas, kur brīvprātīgi sniedzis medicīnisko palīdzību, diagnosticēta inficēšanās ar Ebolas vīrusu. Tas ir pirmais apstiprinātais inficēšanās gadījums Ņujorkā.

Vietējie mediji ziņo, ka inficētais ir 33 gadus vecais Kreigs Spensers, kurš nogādāts vienā no Ņujorkas slimnīcām, jo informējis varasiestādes, ka viņam ir drudzis un citi nāvējošās slimības simptomi.

Kuomo un Kristijs paziņoja arī par papildus pārbaudēm Kenedija un Ņuarkas starptautiskajās lidostās.

Obligāta 21 dienas karantīna noteikta ikvienai personai, kurai bijis tiešs kontakts ar Ebolas vīrusa pacientu Gvinejā, Sjerraleonē vai Libērijā, ieskaitot pacientus ārstējošos mediķus.

Tāpat personas, kuras bijušas slimības skartajos reģionos, bet nav bijušas tiešā kontaktā ar Ebolas vīrusa pacientu, aktīvi novēros medicīnas iestāžu darbinieki un vajadzības gadījumā noteiks karantīnu.

Saslimušais mediķis Spensers, kurš organizācijas "Medecins Sans Frontieres" ("Ārsti bez robežām") komandas sastāvā sniedza palīdzību Ebolas pacientiem Gvinejā, Ņujorkā atgriezās pagājušajā piektdienā un līdz ceturtdienas rītam nekādus saslimšanas simptomus nebija novērojis.

Vēl trīs cilvēki, kam bijuši kontakti ar inficēto ārstu, tostarp viņa līgava, 21 dienu tiks novēroti, lai pārliecinātos, ka arī viņi nav inficējušies, vēsta varasiestādes.