Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Romā vairāk nekā miljons cilvēku protestē pret valdības plāniem reformēt darba tirgu

© scanpix

Sestdien Romas ielās izgājis vairāk nekā miljons cilvēku, lai piedalītos Itālijas lielākās arodbiedrības organizētā demonstrācijā pret premjerministra Mateo Renci plāniem reformēt darba tirgu.

Vicinot nacionālās arodbiedrības (CGIL) sarkanos karogus, studenti un jaunieši no visas Itālijas vadīja pirmo no protestētāju kolonnām, kas virzās cauri valsts galvaspilsētai.

"Mums nav nodoma padoties. Renci zina, ka, lai mainītu valsti, viņam ir vajadzīgi mēs, kas šodien ir Romas ielās," paziņoja CGIL organizētajai demonstrācijai pievienojušās arodbiedrības FIOM līderis Mauricio Landini.

Demonstrācija tiek rīkota ar saukli: "Darbs, cieņa un vienlīdzība. Pārmaiņas Itālijai!", aicinot valdību par savas programmas galveno jautājumu padarīt nodarbinātību.

Arodbiedrība iebilst pret valdības plāniem padarīt elastīgākus darba tirgus noteikumus un piesaistīt ārvalstu investīcijas, ļaujot darba devējiem vieglāk pieņemt darbā un atlaist darbiniekus.

Renci negrasās atteikties no savas ieceres un uzstāj, ka viņa tā sauktais darba likums palīdzēs cīnīties ar bezdarbu jauniešu vidū, kas šobrīd ir 44,2%.