Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Pie Latvijas robežas manītas divas Krievijas korvetes un zemūdene

© en.wikipedia.org

Šodien Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā, deviņas jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem, Nacionālie bruņotie spēki identificējuši divas Krievijas bruņoto spēku "Parchim" klases korvetes un vienu zemūdeni, aģentūra LETA noskaidroja NBS.

Līdz ar to tā šogad bijusi 13.reize, kad Latvijas ūdeņu tuvumā manīta Krievijas kara tehnika. Šogad Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā vai virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas regulāri, tāpat kā pagājušajā gadā, pamanīti Krievijas karakuģi un lidmašīnas. Ir bijuši gadījumi, kad vienā reizē pamanīti vairāki transportlīdzekļi, liecina aģentūras LETA apkopotā NBS sniegtā informācija.

LETA jau vēstīja, ka trešdien Krievijas Pleskavas apgabalā sākušās Krievijas Gaisa desanta spēku mācības ar 2000 desantnieku piedalīšanos. Mācībās Pleskavas apgabala rietumos pie Igaunijas un Latvijas robežas iesaistītas arī 500 tehnikas vienības. Mācībās, kuras turpināsies līdz sestdienai, apmēram 1500 gaisa desantnieki veiks masveida desantēšanos ar izpletņiem. Karavīri arī ieņems un iznīcinās iedomāta ienaidnieka lidlauku.

Pērn Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies vairāk nekā 250 reizes. Bruņotie spēki bija identificējuši vairāk nekā 200 lidojumus, kā arī 50 gadījumus, kad Krievijas kuģi bija pietuvojušies Latvijas jūras robežai.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas galvenokārt pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem, tādējādi radot apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģu satiksmei.