Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

NEPARASTI: Ciems ar vienu vienīgu iedzīvotāju

© reuters/scanpix

Krievijā, Krasnojarskas apgabalā atrodas ciemats Zeļenoborska, kur padomju laikos atradās liela kviešu ferma, kurā strādāja daudzi jo daudzi lauksaimnieki, taču šī gada februārī šajā ciemā mitinājās vairs tikai viens vienīgs cilvēks, ziņo aģentūra Reuters.

Šis ciemats dibināts 20. gadsimta vidū un to lielākoties apdzīvoja lauksaimnieki ar savām ģimenēm. Ciemā kādreizējais iedzīvotāju skaits sasniedzis pat pāris tūkstošus, tomēr tagad ciemā dzīvo viens vienīgs cilvēks. Vīrs vārdā Fjodors.

Lielākā daļa ciema iedzīvotāju to pametuši jau labu laiku atpakaļ, pēdējie aizbraucēji prom devušies pagājušā gada beigās un tā nu Fjodrs palicis ciemā dzīvot viens pats. Reuters reportieri ziņo - par spīti vientulībai Fjodrs ir visai draudzīgs un miermīlīgs personāžs, turklāt šķiet, pats Fjodrs ar savu agrāro dzīves režīmu ir apmierināts.

Savas dienas Fjodrs vada nesteidzīgi un mierīgi. Pārsvarā vīrietis makšķerē ar to arī nodrošinot sev iztiku. Pa retam Fjodrs dodas garākos pārgājienos uz tuvāko apdzīvoto vietu Novosjolovu, kur mitinās gandrīz 6 tūkstoši izdzīvotāju, lai veiktu kādu saimniecībā nepieciešamu preču iepirkumu, tomēr par spīti piedāvājumiem palikt tur, Fjodrs vienmēr izvēlas atgriezties savā iemīļotajā un visu pamestajā Zeļenoborskā.