Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Putins samazina pats savu algu

© scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka savu un vairāku citu augsta līmeņa valdības amatpersonu algas samazinātas par 10%, ņemot vērā valsts ekonomiskās problēmas.

Prezidenta parakstīts rīkojums paredz, ka Putina, premjerministra Dmitrija Medvedeva, ģenerālprokurora Jurija Čaikas un izmeklēšanas komitejas vadītāja Aleksandra Bastrikina algas no 1.marta līdz 31.decembrim samazinātas par 10%.

Tāpat algu samazināšana attiecas uz prezidenta biroja darbiniekiem un ministru padomi.

Šāds lēmums pieņemts mazāk nekā gadu pēc tam, kad Kremlis paziņoja par Putina algas trīskāršošanu.

Putins, kurš apgalvo, ka aizvada pieticīgu dzīvi, 2013.gadā nopelnījis mazāk nekā viņa pakļautībā esošie ministri.

Krievijas ekonomiku smagi ietekmējušas rietumvalstu noteiktās sankcijas par valsts lomu Ukrainas krīzē, kas apvienojumā ar naftas cenu kritumu izraisījušas strauju rubļa vērtības samazināšanos.

Kā ziņots, saskaņā ar starptautiskā investīciju fonda "Hermitage Capital Management" ģenerāldirektora Viljama Braudera februārī lēsto Krievijas prezidents Vladimirs Putins no savas valsts budžeta nozadzis miljardiem dolāru, kas noguldīti slepenos kontos, līdz ar to viņš varētu būt šīs planētas bagātākais cilvēks.

Putina īpašumu vērtība lēšama 200 miljardos dolāru, norādīja Brauders, kurš savulaik bija Krievijas lielākais ārvalstu investors.