Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

"Germanwings" pilotu īsi pirms traģēdijas pametusi draudzene

© wiadomosci.wp.pl

28 gadus veco vācu pilotu Andreasu Lubicu neilgi pirms traģiskajiem notikumiem esot pametusi draudzene un viņš cietis no smagas hroniskas depresijas. Tā ziņo theguardian.co.uk

Jau 2009. gadā A. Lubicam esot diagnosticēta smaga depresija, turklāt viņam, lai uzsāktu ārstēšanos, nācies pat pārtraukt pilotu apmācības, kuras viņš sācis 2008. gadā. Vēlāk Lubics gan atsāka mācības un izturēja visus pārbaudījumus, tomēr tiek ziņots, ka viņš turpinājis ciest no depresijas un nemiera lēkmēm. Tagad izmeklētāju rīcībā nonākusi arī informācija, ka A. Lubicam esot bijusi attiecību krīze ar viņa ilggadējo draudzeni, kura mitinājusies kopā ar mirušo pilotu viņa dzīvoklī Diseldorfā.

Policija Vācijā pārmeklējusi abas mājvietas, kurās dzīvoja Lubics, cerībā atrast kādu pavedienu, kas varētu liecināt par viņa rīcības motīviem.

Kā ziņots, otrdien Alpos nogāzās "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.