Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© sargs.lv

Dienas svarīgāko norišu apskats

KAPOS SLEPKAVĪBA:Priekšmets, kas šonedēļ Jaunciema kapos eksplodēja, nogalinot vīrieti, visticamāk, bijusi rokasgranāta, tā pat arī Policija noskaidrojusi, ka trešdien Jaunciema kapos notikušais sprādziens, kurā gāja bojā vīrietis, nebija nelaimes gadījums. Aizdomās par trešdien notikušo aizturēts vīrietis, kuru tiesa šodien arī apcietinājusi.

ASV KARAVĪRI PALIKS LATVIJĀ: Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube šonedēļ, uzturoties vizītē ASV un tiekoties ar ASV Sauszemes spēku štāba priekšnieku ģenerāli Reimondu Oderno, saņēmis apliecinājumu par ASV spēku nepārtrauktu klātbūtni Baltijā, tostarp Latvijā.

LIDSABIEDRĪBAS STEIDZ MAINĪT NOTEIKUMUS: Zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" pārskatījusi darba kārtību pilotu kabīnē un turpmāk nodrošinās, ka pilotu kabīnē nekad neatrodas tikai viena persona. Arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" veic visas nepieciešamās darbības, lai ieviestu kārtību, kas paredz - ja kādam no pilotiem nepieciešams iziet no pilota kabīnes, viņa vietā uz kabīni dodas viens no apkalpes pārstāvjiem, nodrošinot, ka pilota kabīnē ir divi cilvēki. Šāds lēmums pieņemts pēc traģiskā notikuma, kad otrdien aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics tīšām viens pats ieslēdzās pilotu kabīnē un nogāza lidmašīnu.

„GRAMWINGS” PILOTS BIJIS DEPRESĪVS: Aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš, kā tiek uzskatīts, tīšām nogāza lidmašīnu ar 150 cilvēkiem, pirms sešiem gadiem cietis no smagas depresijas, piektdien vēsta Vācijas laikraksts "Bild". Lubics 2009.gadā meklēja psihiatrisku palīdzību, jo cieta no smagas depresijas, un vēl arvien saņēma mediķu palīdzību, vēsta laikraksts, atsaucoties uz Vācijas gaisa satiksmes drošības aģentūras dokumentiem. Tiek arī ziņots, ka īsi pirms traģēdijas, pilotu pametusi draudzene.

VĒŽA SLIMNIEKU SKAITS PIEAUG: Pēdējo desmit gadu laikā vēža pacientu skaits Latvijā palielinājies par 39%, šodien diskusijas "Kā Latvijā samazināt mirstību ar vēzi?" dalībniekiem teica Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas klīnikas vadītāja, "Latvijas Onkologu ķīmijterapeitu asociācijas" priekšsēdētāja Gunta Purkalne.Viņa norādīja, ka pagājušajā gadā vēža diagnoze bija 74 647 Latvijas iedzīvotājiem. Tāpat pasaulē vienu ceturtdaļu no nāves gadījumiem izraisa tieši vēzis. Tomēr desmit gadu laikā mirstība no vēža Eiropas Savienības (ES) valstīs samazinās par 1%, kamēr Latvijā par šādu tendenci nav iespējams runāt.