Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Odesā nograndis kārtējais sprādziens

© Scanpix

Sestdien vakarā Odesā, Ukrainas dienvidos, nograndis sprādziens līdzās ēkai, kurā atrodas sabiedriskā organizācija, kas sniedz palīdzību pretterorisma operācijas karavīriem, pavēstīja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Sprādzienā neviens cilvēks nav cietis. Izmeklētāji eksploziju atzinuši par teroraktu. Spridzeklis bijis novietots uz vienstāva ēkas loga palodzes, sacīja izmeklētāji.

Sprādziena rezultātā nodarīti postījumi vairākām organizācijas biroja telpām, kā arī izsisti logi namos ielas pretējā pusē.

Ukrainas varasiestādes centienos destabilizēt situāciju valstī arī ārpus pretterorisma operācijas zonas, piemēram, rīkojot teroraktus Harkovā un Odesā, apsūdzējušas Krieviju.

Pēdējo mēnešu laikā Odesā eksplodējuši vairāki desmiti spridzekļu. Lielākā daļa sprādzienu atzīti par teoraktiem.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.