Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Franču piloti pret jaunajiem drošības standartiem

© scanpix

Francijas Nacionālā pilotu arodbiedrība ir pret jaunajiem drošības standartiem – divu cilvēku klātbūtni pilota kabīnē, raksta franču izdevums Le Soir.

Šī prasība aktualitāti ieguva pēc vācu aviokompānijas „Germanwings” lidmašīnas katastrofas Francijas alpos. Pēc izmeklēšanas rezultātiem traģēdiju izraisīja otrais pilots Andreass Lubics, kurš ieslēdzies pilota kabīnē un speciāli mainīja lidojuma augstumu.

Pēc arodbiedrības domām, šāds drošības pasākums ir „sasteigts”, jo vēl nav beigusies katastrofas izmeklēšana. „Pieņemtais lēmums nav bijis izvērtēts no risku un draudu viedokļa,” teikts arodbiedrības paziņojumā.

Jāpiezīmē, ka jau pagājušajā nedēļā Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic” ieviesa jaunu, obligātu drošības prasību – lidmašīnas pilota kabīnē visa lidojuma laikā atradīsies vismaz divi cilvēki, tā portālam nra.lv pastāstīja "airBaltic” Koorporatīvo komunikāciju prezidents Jānis Vanags.

Arī zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" pārskatījusi darba kārtību pilotu kabīnē un turpmāk nodrošinās, ka pilotu kabīnē nekad neatrodas tikai viena persona.