Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Princis Viljams sācis darbu kā helikoptera pilots

© Scanpix

Lielbritānijas princis Viljams pirmdien oficiāli sācis darbu kā neatliekamās medicīniskās palīdzības helikoptera pilots, lai gan reālās glābšanas misijās sāks piedalīties tikai vasarā, paziņojusi Kensingtonas pils.

Vispirms Viljams izies šim darbam nepieciešamo apmācību.

Viljama darba devējs ir uzņēmums "Bond Air Services", kas apkalpo Austrumanglijas gaisa ambulanci ("East Anglian Air Ambulance"), kas ir Kembridžas lidostā bāzēta labdarības organizācija.

Austrumanglijas gaisa ambulance sniedz palīdzību dažādās nelaimēs cietušiem cilvēkiem, sākot no ceļu satiksmes negadījumiem un beidzot ar sirdstriekām.

Alga, ko princis saņems, tiks ziedota labdarībai, un viņš, strādājot par pilotu, turpinās pildīt savus karaliskos pienākumus.

Viljams, kurš ir otrais rindā uz troni aiz sava tēva prinča Čārlza, 2013.gada septembrī pabeidza dienestu Karaliskajos gaisa spēkos (RAF), kur bija meklēšanas un glābšanas helikoptera pilots.

Aprīlī prinča un viņa sievas Kembridžas hercogienes Ketrinas ģimenē gaidāms otrais bērns, kas būs ceturtais rindā uz troni, atbīdot savu tēvoci princi Hariju uz piekto vietu.

Pāra pirmdzimtais princis Džordžs, kurš ir trešais rindā uz troni, piedzima 2013.gada 22.jūlijā Londonas Svētās Marijas slimnīcā un svēra 3,8 kilogramus.