Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Turpina risināt Ņemcova slepkavības lietu

© Scanpix

Visiem pieciem Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības sakarā aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par dalību pasūtījuma slepkavībā, otrdien paziņojusi Maskavas tiesa.

Tiesa norādījusi, ka aizturētie, kas visi ir no Ziemeļkaukāza reģiona, apsūdzēti slepkavībā, kura pastrādāta finansiāla ieguvuma dēļ.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā. Tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota un ka tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar noziegumu nedēļu pēc notikušā tika aizturēti pieci cilvēki, tostarp Zaurs Dadajevs, kas dienējis Čečenijas iekšlietu karaspēka bataljonā "Sever". Iesākumā viņš atzinās slepkavībā, bet vēlāk paziņoja, ka atzinies, pakļaujoties spiedienam.

Ņemcova līdzgaitnieki noraidījuši oficiālās versijas, ka opozicionāra slepkavības motīvs varētu būt viņa atbalsts Muhameda karikatūru publicēšanai Francijas izdevumā "Charlie Hebdo". Visi apsūdzētie ir musulmaņi.

Krievijas opozīcija Ņemcova slepkavības organizēšanā apsūdzējusi Kremli. Politiķis tika nogalināts līdzās Kremlim stingri uzraudzītā teritorijā laikā, kad viņš strādāja pie ziņojuma par Krievijas armijas iesaistīšanos karadarbībā Ukrainā.

Laikraksts "Kommersant" pirmdien, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēstīja, ka izmeklētāji esot identificējuši cilvēku, kas piegādājis ieroci un automašīnu aizdomās turētajiem un piedāvājis par uzbrukumu katram samaksāt 80 000 eiro.