Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas tūrisma operators šokā par avāriju Turcijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

«Mēs esam dziļi šokēti un ļoti noskumuši par gadījumu, kas noticis ar mūsu klientiem,» Neatkarīgajai teic Vācijas tūrisma operatora Tom Travel GmbH pārstāve Megija Šūberte (Maggie Schubert).

Tieši šīs firmas organizētā ceļojuma ietvaros netālu no Manavgatas pilsētas Turcijā tūristu autobuss svētdien cieta satiksmes negadījumā, kurā cieta arī divi Latvijas pilsoņi.

Tūristu autobuss, kas pieder kompānijai Karac Turizm, veda tūristus ceļojumā uz brīnumaini skaisto, vēsturisko pilsētu Kapadokiju. Autobusā atradās 24 tūristi, no kuriem divi Latvijas pilsoņi un 22 Igaunijas pilsoņi. Jau atpakaļceļā no Kapadokijas uz Antaljas piekrasti autobuss zaudējis kontroli un avarējis, stāsta M. Šūberte. «Saskaņā ar jaunākajiem ziņojumiem no kalniem uz ceļa nolijusi dubļu straume, autobuss zaudējis saķeri uz slidenā ceļa, tādēļ zaudējis kontroli. Saskaņā ar pašreizējo informāciju autobuss brauca ar atļauto ātrumu,» precizēja Vācijas kompānijas pārstāve.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta 16 cilvēku un viena sieviete – 53 gadus vecā Igaunijas pilsone – no negadījumā gūtajām traumām zaudēja dzīvību. Smagi ievainots ir arī gids – Turcijas pilsonis. Sešus klientus jau pirmdien izrakstīja no slimnīcas, daudzi no viņiem izrakstīti vakar. «Mūsu kolēģi Turcijā nepārtraukti rūpējas par visiem klientiem,» informē M. Šūberte.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis Neatkarīgajai apliecināja, ka abu Latvijas pilsoņu ievainojumi nav bijuši nopietni. «Mūsu vēstniecība Ankarā sazinājās ar cietušajiem, un, cik zināms, viņi jau svētdien izrakstīti no slimnīcas un turpina ceļojumu,» teic I. Lasis, norādot, ka vēstniecība piedāvājusi palīdzību, taču, visticamāk, tā ceļotājiem nav nepieciešama.

«Mums ir apmēram 120 000 klientu gadā un 40 autobusu Turcijā,» saka M. Šūberte, norādot, ka iepriekš šim Vācijas tūrisma operatoram nav bijuši tik traģiski negadījumi.

«Šis ceļš ir ļoti bīstams, un diemžēl tur bieži notiek satiksmes negadījumi ar nopietnām sekām,» Neatkarīgajai stāsta vietējais iedzīvotājs Ersans. Ceļš vedot cauri kalniem, un reāli drošs braukšanas ātrums pat privātajām automašīnām esot apmēram 60 kilometru stundā. Bet kā vēl vienu iespēja, kādēļ varēja notikt šis negadījums ar traģiskajām sekām, – autobusu šoferi bieži braucot pārguruši, un reidi, lai kontrolētu šoferu pārguruma pakāpes, diemžēl notiekot visai reti.

Tom Travel GmbH darbojas Latvijā zem Wow zīmola, taču interesanti, ka šā Vācijas tūrisma operatora pakalpojumi iegādājami vien caur kolektīvās iepirkšanās vietnēm kā, piemēram, cherry.lv un citylife.lv. Taču šo tirdzniecības vietņu pārstāvji nevarēja neko sīkāk par šo negadījumu pastāstīt.

Arī Vācijas tūrisma operators pagaidām nezina, vai visi tūristi ir bijuši apdrošināti. «Mēs šobrīd pārbaudām visu informāciju attiecībā uz apdrošināšanu. Tiklīdz mums būs detaļas, sazināsimies ar klientiem,» uzsver M. Šūberte.