Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Pārtrauc "Germanwings" pasažieru mirstīgo atlieku meklēšanu

© Scanpix

Francijas varasiestādes paziņojušas, ka beidz Alpos avarējušās aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas pasažieru mirstīgo atlieku meklēšanu, bet upuru identificēšana turpināsies ar DNS analīžu palīdzību.

Avārijas vietā turpmāk galvenā uzmanība tiks pievērsta upuru mantu savākšanai, un nākamajā nedēļā sāksies lielāko lidmašīnas atlūzu aizvākšana no kalna nogāzes.

Jau ziņots, ka ceturtdien, pēc deviņas dienas ilgas meklēšanas, lidmašīnas avārijas vietā tika atrasta otrā "melnā kaste", kas saskaņā ar izmeklētāju teikto apstiprinājusi, ka otrais pilots Andreass Lubics apzināti strauji samazinājis augstumu, liekot lidmašīnai nogāzties.

Dati no pirmās "melnās kastes", kurā ierakstītas sarunas pilotu kabīnē, liecināja, ka Lubics viens pats ieslēdzies kabīnē un tad nogāzis lidmašīnu.

Kā ziņots, pagājušajā otrdienā Alpos nogāzās "Lufthansa" struktūrvienības "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Vācijas prokuratūra apstiprinājusi, ka Lubicam pirms kļūšanas par pilotu diagnosticētas pašnāvnieciskas tieksmes. Noskaidrojies, ka pirms katastrofas viņš meklējis internetā informāciju par pilotu kabīnes durvīm un pašnāvībām.