Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Latvieši iesprostoti Nepālā; valsts atteikusi palīdzību

© Facebook

Sociālajā tīklā Facebook seši latvieši, kuri palikuši iesprostoti zemestrīces sagrautajā Nepālā, lūdz Latvijas iedzīvotāju palīdzību, jo valsts atteikusies sniegt atbalstu.

"Mēs esam seši. Mēs esam Latvijas pilsoņi. Mēs esam Nepālā. Pēdējās dienas mums nebija vieglas. Ar mums ir noticis tas, ko lielākā daļa no mums ir tikai redzējusi pa TV. Mēs uz savas ādas esam izjutuši dabas stihijas spēku, piedzīvojot vairākas zemestrīces. Mums ir ļoti paveicies – mēs esam dzīvi un veseli! Bet apkārt mums ir izpostīta zeme un izmisums. Nelieli grūdieni notiek joprojām. Mūsu organizatori, radi, draugi šobrīd dara visu, lai palīdzētu mums izkļūt ārā no šī bīstama reģiona. Ja jūs skatāties ziņas, jūs noteikti variet iztēloties, cik tas ir sarežģīti.

Skumjākais šobrīd ir tas, ka mūsu valsts ir atteikusi mums palīdzību! Mēs Latvijai neesam vajadzīgi! Mēs strādājam mūsu valsts labā, maksājam nodokļus, bet mēs neesam vajadzīgi! Galvenais arguments ir, ka mēs neesam cietuši. Vai tad tajā brīdī, kad skrēju pa lauku un man zem kājām vērās zeme vaļā, man vajadzēja tajā spraugā iekrist, lai Latvijai rūpētu tās 6 pilsoņi? Šobrīd mums ir divi varianti, kā tikt galā ar šo situāciju – lūgt palīdzību kādai citai valstij, kurai rūp nelaimē nonākušo cilvēku liktenis tos evakuējot ar helikopteriem, piemēram, Maskavas alpīnistu klubam, vai pamest drošo zonu un kājām doties lejā uz pārpildīto Luklas lidostu vistīrākajā riska zonā.Es aicinu visus dalīties ar šo ziņu. Var būt visi kopā mēs tomēr varēsim pierādīt, ka Latvijai ir svarīgi tās pilsoņi," vēsta ieraksts Facebook.

Kā jau ziņots, 7,8 magnitūdu zemestrīce sestdien bija jūtama visā Nepālā un lielā daļā Indijas un Bangladešas, ziņo ASV Ģeoloģijas dienests (USGS).

Ievērojami postījumi nodarīti Nepālas galvaspilsētai Katmandu, bet par situāciju reģionos apgrūtinātās pieejamības dēļ saņemta daļēja informācija. Neskatoties uz auksto laiku, izdzīvojušie Katmandu nakti pavadīja uz ielas, baidoties atgriezties bojātajās ēkās.

Savukārt svētdien Nepālu satricinājuši spēcīgi pēcgrūdieni, kas sniedzās līdz 6,7 magnitūdām, ziņo ASV Ģeoloģijas dienests (USGS). Spēcīgāko pēcgrūdienu epicentrs atradās desmit kilometru dziļumā uz ziemeļaustrumiem no Katmandu, netālu no Ķīnas robežas.