Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija atteikusies no "Mistral" kuģiem

© scanpix

Krievija ir atteikusies no Francijā pasūtītajiem "Mistral" tipa helikopteru bāzes kuģiem, šobrīd tiek apspriesta kompensāciju summa, kas pienāksies Krievijai, otrdien žurnālistiem atklājis Krievijas Militārās attīstības komisijas vadītāja vietnieks Oļegs Bočkarevs, raksta tass.ru

"Tas, ka Krievija šos kuģus nesaņems ir skaidrs, šobrīd ir tikai viena diskusija - cik liela naudas summa tiks atgriezta Krievijai," tā O. Bočkarevs.

Tāpat pārstāvis atklāja, ka Krievija mēģinās ar saviem spēkiem būvēt šāda tipa kuģus.

Jau rakstījām, ka Francijai pirmais kuģis Krievijai bija jāpiegādā pagājušajā gadā, taču piegāde tika iesaldēta, reaģējot uz Krimas aneksiju un tās dēļ ieviestajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.