Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Polijas parlaments pat neapspriedīs kopdzīves likumu

© Scanpix

Polijas parlamenta apakšnams nobalsojis pret debatēm par likumprojektu, ar kuru tiktu regulētas civilās partnerattiecības - gan heteroseksuālās, gan homoseksuālās, vēsta Polijas Radio.

Demokrātiskās kreisās alianses ierosinātajā likumprojektā paredzēta iespēja kopīgi maksāt ienākuma nodokli, kā arī tiesības uz mantojumu un pabalstiem partnera nāves gadījumā.

Tomēr likumdevēji nobalsojuši pret debatēm par šo jautājumu. Tikai 146 deputāti balsoja "par", 215 - "pret", 24 atturējās, bet 75 balsošanā nepiedalījās.

Pret debatēm balsoja trešdaļa valdošās "Pilsoniskās platformas" deputātu un lielākā daļa konservatīvo partiju deputātu.

Likumprojekts tika iesniegts jau 2013.gada janvārī, un tā mērķis ir formalizēt homoseksuālo un heteroseksuālo pāru savienības.

Demokrātiskās kreisās alianses deputāts Vinsentijs Elsners solīja, ka partija iesniegs priekšlikumu par diskusijām pēc oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Atteikšanās no debatēm izsaukusi geju un lesbiešu tiesību organizāciju nopēlumu.

"Politiķi - pārsvarā konservatīvie -, kas apgalvo, ka Polija nav gatava civilajām partnerattiecībām, kur nu [viendzimuma] laulībām, mums melo," sacīja organizācijas "Kampaņa pret homofobiju" vadītāja Agata Čabera. "Tie ir meli. Polija ir gatava."

Šis bija kārtējais mēģinājums panākt civilo partnerattiecību legalizāciju. Decembrī apakšnams jau atteicās iekļaut to savā darbakārtībā. Pirms tam bija bijuši trīs citi neveiksmīgi mēģinājumi.