Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Ojulande: Bēgļu dēļ baltā rase ir briesmās

© Scanpix

Bijusī Igaunijas ārlietu ministre, Tautas vienotības partijas līdere Kristīne Ojulande paziņojusi, ka Eiropā nedrīkst ielaist nevienu bēgli un viņa kā baltais cilvēks jūt, ka baltā rase ir briesmās.

Ojulande sociālajos tīklos raksta, ka "vienreiz redzējusi pilnībā darbspējīgu melnādaino, kurš prasījis žēlastības dāvanas cilvēkiem, kas ar godīgu darba pelna pusdienām". Pēc viņas teiktā, ir nekavējoties jāsāk Eiropas mēroga parakstu vākšanas kampaņa, lai turpmāk neviens bēglis vairs nevarētu šķērsot Vidusjūru.

"Šis melnādaino jautājums Igaunijai ir eksistenciāls un neatgriezenisks. Ja mēs viņus ielaidīsim, vēsturi atpakaļ vairs nevarēs pagriezt," paziņoja Ojulande.

"Šodien es kā baltais cilvēks jūtu, ka baltā rase ir briesmās," raksta bijusī ministre, uzsverot, ka nelikumīgi robežu šķērsojušos cilvēkus jāsūta atpakaļ uz turieni, no kurienes viņi ieradušies. "Tā būs katastrofa, ja šie imigranti uzradīsies Igaunijā."

Kā ziņots, Eiropas Komisija trešdien pieņēmusi pirmos priekšlikumus par bēgļu sadali starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, saskaņā ar kuriem Igaunijai no visām Baltijas valstīm būtu jāuzņem visvairāk bēgļu, kopumā 1064 - 443 no Itālijas, 295 no Grieķijas un 326 no mītnes zemēm.

Latvijai varētu būt jāuzņem 737 bēgļi - 310 no Itālijas, 207 no Grieķijas un 220 bēgļi no viņu mītnes zemēm.

Lietuvai būtu jāuzņem 710 bēgļi - 302 no Itālijas, 201 no Grieķijas un 207 bēgļi no viņu mītnes zemēm.