Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

TRAKUMS: 11 kilometru augstumā lidmašīnai noslāpst abi dzinēji

© planespotters.net

Neskatoties uz to, ka noslāpa abi dzinēji, Singapore Airlines lainerim, uz kura borta tobrīd atradās gandrīz 200 cilvēki, tomēr izdevās veiksmīgi pabeigt lidojumu, piezemējoties paredzētajā lidostā, raksta nat-geo.ru

Šī gada 3. maijā Singapore Airlines divu dzinēju lainerim Airbus A330-300, kas atradās ceļā no Singapūras un Šanhaju, noslāpa abi dzinēji. Incidents notika 11,9 kilometru augstumā.

Pēc aviokompānijas sniegtā ziņojuma zināms, ka iemesls abu dzinēju noslāpšanai ir sliktie laika apstākļi, taču "pateicoties pilotu pareizai rīcībai, problēma tika veiksmīgi atrisināta". Jau ir zināms, ka viens no dzinējiem atsāka darboties jau pāris sekundes pēc noslāpšanas, bet otru izdevās iedarbināt pēc lidojuma augstuma maiņas, kas ir ierasta prakse šādās situācijās.

Lidojums uz Šanhaju tika turpināts, un lidmašīna ar 182 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem veiksmīgi piezemējās. Lidostā tehniskais personās veica rūpīgu lidaparāta tehnisko apskati, taču nekādas nobīdes no normas netika fiksētas.

Aviācijas eksperti secinājuši, ka šāds gadījums, kad noslāpst uzreiz abi dzinēji, ir vērojams ļoti reti.