Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija netīšām publicē savus zaudējumus Ukrainā

© Scanpix

Lai arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins vairākās intervijās medijiem paudis, ka Krievijas karaspēks Ukrainā nekaro, tomēr šoreiz kaimiņu cenzūra nokavējusi - Krievijas izdevums "Ģelovaja Žizņ", kurš regulāri publicē rakstus par valsts finanšu tirgiem, uzņēmējdarbību un ekonomikas jautājumiem, kādā rakstā minējis konkrētu Ukrainas austrumos bojāgājušo skaitu, raksta Forbes.

Rakstā par Krievijas budžeta sastādīšanu minēts, ka tiks paaugstināts militāristu atalgojums, kā arī minēts, kādas kompensācijas tiks izmaksātas karavīriem, kuri krituši vai guvuši ievainojumus Austrumukrainā. Lai arī drīz šī informācija no izdevuma mājaslapas tikusi izdzēsta, tomēr vairāki interneta lietotāji paspējuši to saglabāt.

Dokumentā minēts, ka katra bojāgājušā tuvinieki saņems 3 miljonus rubļu, smagi cietušo (invalīdu) tuviniekiem pienāksies 1.5 miljoni rubļu. Tāpat atklāts Ukrainā karojošo karavīru dienas atalgojums - 1800 rubļi.

Publicētajā dokumentā minēta arī statistika: līdz 2015. gada 1.februārim pilna apjoma atlīdzība samaksāta 2000 bojāgājušo tuviniekiem, vēl pieteikušies 3200 smagi cietušo karavīru tuvinieki.

Jau ziņots, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.