Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijā pieprasa neielaist valstī bezdarbniekus no ES

© Scanpix

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja pieprasa neielaist Lielbritānijā bezdarbniekus no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, bloka migrācijas sistēmu raksturojot kā nefunkcionējošu, vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

Ministre aicināja ES atteikties no darbaspēka pārvietošanās brīvības, pieprasot noteikt, ka valstī darba meklētāji var iebraukt tikai tad, ja viņiem ir noslēgts darba līgums.

Meja arī vēlas, lai ārvalstu studenti pēc augstskolu pabeigšanas tiktu izraidīti no Lielbritānijas, ja viņi nespēj atrast savam izglītības līmenim atbilstošu darbu.

Lielbritānijas iekšlietu ministre arī kritizēja Šengenas līgumu, uzskatot, ka to migranti izmanto ļaunprātīgi.

"Pārvietošanās brīvība savā ieceres brīdī bija domāta kā brīva pārvietošanās uz darbu, nevis brīvība šķērsot robežas, lai meklētu darbu vai pieprasītu pabalstus. Taču pagājušajā gadā četri no desmit imigrantiem no ES jeb 63 000 cilvēku šeit [Lielbritānijā] ieradās bez konkrētas darbvietas," norādīja ministre.

"Ja mēs vēlamies kontrolēt imigrāciju un ierobežot to līdz desmitiem tūkstošiem, mums ir jāpieņem nopietni lēmumi, jāstājas pretī ietekmīgām interesēm un jāatjauno sākotnējie pārvietošanās brīvības pamatprincipi ES," sacīja Meja.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas dati liecina, ka pagājušajā gadā imigrantu skaits Lielbritānijā pieauga par 330 000.