Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

NATO dalībvalstu aizsardzības ministri pārrunās Sīrijas krīzes risinājumus

© nato.int

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis šodien un rīt piedalīsies NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā cita starpā tiks pārrunāti Sīrijas krīzes potenciālie risinājumi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Sanāksmē ministri apspriedīs arī Gatavības rīcības plāna īstenošanu, rezultātus Velsas samita lēmumu īstenošanā un Varšavas samita uzdevumus. Tiks diskutēts arī par tādiem jautājumiem kā hibrīddraudi, kiberdrošības uzlabošanas iespējas alianses dalībvalstīs un NATO reformu īstenošana.

Aizsardzības ministri pārrunās arī NATO un Gruzijas sadarbību.

Bergmanim paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās - ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes aizsardzības ministru Maiklu Felonu un Dānijas karalistes aizsardzības ministru Karlu Holstu.

Paredzēta arī saruna ar Norvēģijas aizsardzības ministri Īni Ēriksenu Sēreidi. Šīs tikšanās laikā plānots parakstīt Latvijas un Norvēģijas saprašanās memorandu par sadarbību aizsardzības industriju jomā.

Tāpat NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā notiks triju Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās, lai pārrunātu reģionālo sadarbību jaunajā drošības situācijā.