Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Supermodele Benksa neauglības dēļ pati nespēja iznēsāt mazuli

© Scanpix

Viena no veiksmīgākajām un slavenākajām 90. gadu supermodelēm, TV dīva un šova «Amerikas nākamā supermodele» izveidotāja un vadītāja Taira Benksa (42) pirmo reizi kļuvusi par māti. Par to saviem faniem visā pasaulē bijusī supermodele un uzņēmēja paziņojusi «Instagram» profilā. Benksa ar dzīvesbiedru, norvēģu fotogrāfu Ēriku Aslu izmantojusi aizvietotājmātes jeb surogātmātes pakalpojumu.

Taira Benksa savu prieku par dēla Jorka Benksa Aslas piedzimšanu paudusi, ievietojot sociālajos tīklos fotogrāfiju ar jaundzimušā cepurīti un emocionālu vēstījumu: «Labākā dāvana, pie kuras mēs smagi strādājām un ļoti lūdzāmies, beidzot ir klāt. Viņam ir mani pirksti un lielās acis, bet tēva Ērika mute un zods. Tāpēc mēs esam pateicīgi eņģelim par sievieti, kas iznēsāja mūsu brīnumu, mēs lūdzamies, lai ikviens, kas cīnās, piedzīvotu šo prieku.»

Pirms pieciem gadiem supermodele medijiem atzina: «Es tiešām esmu gatava, lai iznēsātu bērnu. Gribu bērnus un vienmēr esmu gribējusi, bet visu laiku sev teicu, ka ieņemšu bērniņu pēc pāris gadiem.» Benksa jau iepriekš nevairījās runāt par savu neauglību un cīņu, veicot daudzas procedūras cerībā ieņemt mazuli.

Tagad viņas dzīves lielākais sapnis ir piepildījies. Benksa ir žēlsirdīga sieviete un turpina lūgties par tiem cilvēkiem, kas turpina cīnīties, lai kļūtu par vecākiem: «Mēs esam tik satraukti par mūsu mazulīti – prieka kamolu! Skatoties acīs savam skaistajam dēlam, domāju par visiem cilvēkiem, kuri cīnās ar auglības problēmu.