Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Latvieši uzvar prestižā sniega skulptūru festivālā Japānā

© Scanpix

No 4. līdz 8. februārim Japānas pilsētā Saporo notiekošajā sniega un ledus skulptūru festivālā, kas notiek jau 67. reizi un ir viens no senākajiem un prestižākajiem šāda veida festivāliem pasaulē, Latvijas komanda ieguvusi galveno balvu. Latviešu mākslinieki no Jelgavas - Kārlis Īle, Maija Puncule un Mintauts Buškevics - šo balvu izcīnīja 12 mākslinieku komandu konkurencē no visas pasaules. Mākslinieku dalību festivālā atbalstīja Latvijas vēstniecība Japānā, Latvijas goda konsuls Asahikavā Jošikazu Inošita un Higašikavas pilsētas dome.

Mākslinieku veidotā skulptūra "Tilts" savieno divas pasaules - vīrišķo un sievišķo, kas katra pati par sevi šķiet neatkarīga un pašpietiekama, taču patiesībā tās ir tikai puses no kaut kā lielāka un pilnīgāka. Eksistēt tās var tikai kopā. Skulptūra veidota lakoniskā stilā, uzsverot formu tīrību un domas skaidrību.

Latvijas mākslinieki Saporo sniega skulptūru konkursā bija aicināti piedalīties pirmo reizi, šo godu izpelnoties, pateicoties saviem pēdējo gadu panākumiem vairākos lielos starptautiskos konkursos. Festivālā, kurā aicinātas piedalīties stiprākās mākslinieku komandas no visas pasaules, apskatāmas vairāk nekā 200 sniega un ledus skulptūras. Šogad prognozētais festivāla apmeklētāju skaits ir vairāk nekā 2 miljoni.