Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Zvaigžņu pāri, kuri tic un pierāda, ka mīlestība ir uz mūžu

© Scanpix

Spēcīga un ilga laulība slavenību olimpā ir diezgan reta parādība un reizi no reizes atkal apstiprina faktu, ka kļūst izmirstoša. Tomēr kā jebkad un jebkur ir sastopami arī izņēmumi – slavenību pāri, kas izturējuši laika pārbaudījumus ar slavu un naudu, tikuši galā ar grūtībām, karjeras izaicinājumiem un dzīvo vēl joprojām kopā, roku rokā audzinot bērnus un mazbērnus.

Adriāno Čelentāno un Klaudija Mori (kopā – 52 gadus)

Divu leģendāro itāļu kinoaktieru, dziedātāju, TV zvaigžņu un producentu savienība ilgst jau vairāk nekā pusgadsimtu. «Viņi kopā jau ir tik ilgi, ka neviens vairs neatceras, cik, bet abi mīl viens otru tikpat ļoti!» tā par šo pāri teic abu kopīgie draugi.

Kīts Ričards un Petija Hansena (kopā – 34 gadus)

Jau vairāk nekā 34 gadus leģendārās britu rokgrupas «The Rolling Stones» ģitārists Kīts Ričards ar modeli Petiju Hansenu ir sirdsdraugi, dvēseles radinieki un dzīvesbiedri. Abi pārvarējuši ne mazums grūtību, bet vienmēr bijuši viens otra stiprais plecs. Hansena saka: «Kīts mani izglāba ar savu mīlestību un rūpēm. Ar savu pozitīvo enerģiju un cerību viņš palīdzēja man pievārēt depresiju.» Pārim ir divas meitas – Teodora un Aleksandra.

Ozijs Osborns un Šārona Osborna (kopā – 35 gadus)

Šārona iepazinās ar «Black Sabbath» solistu Oziju, kad viņai bija tikai 18 gadu un viņas tēvs bija grupas menedžeris. Kad Oziju padzina no grupas, Šārona kļuva par viņa karjeras stūrmani. Pāris apprecējās 1982. gadā. Osborniem ir trīs bērni. 2013. gadā pāris pašķīrās, bet šobrīd atkal ir kopā.

Semjuels Lī Džeksons un Lataņa Ričardsone (kopā 37 gadus)

Holivudas kinozvaigzne Semjuels Lī Džeksons par savu laulību ar aktrisi un sporta raidījumu producenti Lataņu Ričardsoni reiz izteicās: «Kad laulība ilgst jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, protams, ir tiesības pateikt: «Pie velna!» un notīties. Taču vari arī pateikt: «Pie velna visu, piedod man!»

Stings un Trūdija Stailere (kopā – 35 gadus)

Abi satikās tālajā 1982. gadā un kopš tā laika ir nešķirami. Stings: «Nekad nebiju domājis, ka spēšu apmierināt savu kaisli tikai ar vienu cilvēku uz pasaules. Taču tas ir nesalīdzināmi labāk, dzīvot un zināt, ka uz pasaules eksistē tikai viens cilvēks, kuru tu mīli, un viņš mīl tikai tevi.» Pārim ir četri bērni. Viņi nekad nav slēpuši, ka viņiem patīk dažādas erotiskās izklaides un seksa klubi, kurus apmeklē kopā.

Kevins Beikons un Kira Sedžvika (kopā – 28 gadus)

Holivudas kinozvaigzne Kevins Beikons ilgi aplidoja aktrisi Kiru Sedžviku, kura no sākuma par savu pielūdzēju nebija sajūsmā, taču viņu pievārējusi Kevina neatlaidība. Pārim ir divi bērni, un viņi 2010. gadā piedzīvoja finanšu krīzi, kļūstot par Medofa finanšu piramīdas sagrāves upuriem. Aktieris toreiz atklāja, ka humors esot paglābis ģimeni no iziršanas, jo abi laulātie nolēmuši vairāk nodarboties ar regulāru seksu, jo tas vēl abiem esot pieejams bez maksas.

Hjū Lorijs un un Džo Grīna (kopā 28 gadus)

Britu aktieris un leģendārā daktera Hausa atveidotājs Hjū Lorijs un angļu aktrise, teātra producente Džo Grīna par stipras laulības balstu uzskata lēmumu nedzīvot šķirti ikdienā uz ilgāku laika posmu. «Mēs ar Džo viens otru lieliski papildinām, un ar katru kopā nodzīvoto gadu šī saikne kļūst arvien stiprāka,» – saka Lorijs. Šis pāris zina, ko runā, jo viņu laulība izturējusi ilgu atšķirtības posmu, kad Lorijs atstāja sievu un trīs bērnus Lielbritānijā, lai veselus astoņus gadus filmētos ASV kulta seriālā «Dakteris Hauss».

Sindija Krouforde un Rendijs Gerbers (kopā 22 gadus)

90. gadu supermodele un seksa simbols Sindija Krouforde ar bijušo modeli un biznesmeni Rendiju Gerberu satikties sāka 1995. gadā, pēc tam izjuka viņas laulība ar kinozvaigzni Ričardu Gīru. Pēc trīs gadiem Sindija pati bildināja izskatīgo uzņēmēju. Laulībā ir dzimuši divi bērni – dēls un meita, kuri veiksmīgi uzsākuši iet mātes pēdās un veidot modeļu karjeru. Krouforde: «Tās bija pirmās attiecības manā dzīvē, kuras sākās kā draudzība. Es visiem iesaku šādu attiecību modeli, kas, manuprāt, ir stiprākais laulības balsts.»

Toms Henkss un Rita Vilsone (kopā 28 gadus)

Aktieris Toms Henkss un aktrise Rita Vilsone apprecējās 1988. gadā. Abiem ir divi kopīgi bērni. Henksam ir divas atvases arī no pirmās laulības. Pirms diviem gadiem Vilsonei konstatēja krūts vēzi un viņa atzinās, ka bez uzticamā vīra klātbūtnes nebūtu izdevies pievārēt un cīnīties ar šo slimību.

Merila Strīpa un Dons Gumers

Vairākiem «Oskariem» nominētā aktrise Merila Strīpa savas neskaitāmo kinobalvu saņemšanas pateicības runas vienmēr iesāk ar šādiem vārdiem: «Paldies, Don!» 2012. gadā, saņemot «Oskara» balvu par Mārgaretas Tečeres lomas atveidojumu filmā «Dzelzs lēdija», viņa teica: «Man ir jāatceras pieminēt savu vīru sarunas sākumā, jo, ja es to izdarīšu beigās, mani apslāpēs mūzika. Tomēr es gribu, lai tu zini, ka viss, ko es patiesi vērtēju kā vissvarīgāko mūsu dzīvē, ar savu mīlestību man esi devis tieši tu.» Tik tiešām, Strīpa ar tēlnieku Donu Gumeru laimīgi dzīvo kopā jau kopš 1978. gada. Pārim ir četri bērni – dēls un trīs meitas – aktrises, kuras visas līdzinās mātei jaunībā.