Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ēģipte publicē jaunu informāciju par "EgyptAir" lidmašīnas katastrofu

Lidmašīnas atlūzas, kas atrastas Vidusjūrā. © SCANPIX

Ēģiptes varasiestādes norādījušas, ka par spīti iepriekš izskanējušajai informācijai, ka "EgyptAir" lidmašīna neilgi pēc pazušanas no radariem veikusi straujus manevrus un zaudējusi augstumu, tomēr nav veikusi krasus manevrus.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka Ēģiptes aviācijas pārstāvji norādījuši, ka pirms nogāšanās Vidusjūrā aviokompānijas "EgyptAir" lidmašīna nav veikusi kādas neparastas darbības.

Kā zināms, tad lidmašīna ar 56 pasažieriem un 10 apkalpes locekļiem pazuda trešdienas naktī. Airbus A320 lidmašīna bija ceļā no Parīzes uz Kairu. Kopš katastrofas ir pagājušas vairākas dienas, tomēr glābējiem un izmeklētājiem pagaidām ir izdevies atrast vien nelielus lidaparāta fragmentus. Tāpat Vidusjūrā atrastas arī cilvēku personīgās mantas, kā arī atsevišķu personu mirstīgās atliekas.

Ēģiptes Nacionālās aeronavigācijas pakalpojumu kompānijas direktors Ehabs Azmu medijiem norādījis, ka pēdējie dati, kas parādās radaros liecina, ka lidmašīna pirms negadījuma atradusies 11 280 metrus augstu.

Ehabs Azmu arī norāda, ka šis fakts noraida grieķu versiju par to, ka lidmašīna pirms nogāšanās veikusi divus straujus manevrus.