Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Izvirza jaunu versiju par "EgyptAir" lidmašīnas katastrofas iemesliem

© SCANPIX

"The Wall Street Journal" vēsta, ka pirms vairāk nekā nedēļas notikušo "EgyptAir" pasažieru lidmašīnas katastrofu, iespējams, izraisījusi apkalpes rīcība.

Kā zināms, tad "EgyptAir" pasažieru lidmašīna ar 66 cilvēkiem naktī uz 19.maiju iegāzās Vidusjūrā. Tā bija ceļā no Parīzes uz Kairu. Lai gan izmeklētāji jau izvirzījušas versijas, ka notikušais varētu būt arī terorakts, "The Wall Stree Journal" raksta, ka pastāv iespēja, ka brīdī, kad lidmašīnā nostrādājis dūmu tetektors, konkrētajam modelim «Airbus» var atslēgties svarīga drošības sistēma, tai skaitā arī lidojuma vadības drošība.

"EgyptAir" lidmašīnas piloti ļoti iespējams reaģējuši uz šo dūmu detektoru signālu, kā rezultātā veikuši darbības, kas varēja izsraisīt šo traģēdiju.

Medijs arī aprakstījis, ka līdzīgs atgadījums noticis 2011.gadā, kad ASV uz kādā A320 lidmašīnā atskanējis trauksmes signāls. Piloti sākuši rīkoties pēc instrukcijas, taču atslēgušās elektroniskās sistēmas.

Tikmēr izmeklētāji Vidusjūrā joprojām turpina meklēt lidmašīnas atlūzas un melnās kastes. Līdz šim izdevies atrast vien nelielus vraka fragmentus, cilvēku personīgās mantas un cilvēku mirstīgās atliekas.