Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Tailers paziņo par Aerosmith atvadu turneju

VAI VISS? Stīvena Tailera izteikumi vedina uz domām, ka Aerosmith 46 gadus ilgusī ēra tuvojas beigām © Scanpix

Rokgrupas Aerosmith vokālists Stīvens Tailers paziņojis, ka nākamajā gadā varētu notikt šīs leģendārās vienības atvadu turneja, tomēr šķiet, ka viņa paziņojums nav bijis saskaņots ar pārējiem biedriem, kuri tālajā 1970. gadā dibināja grupu. Beidzamo gadu laikā runas par Aerosmith izjukšanu vai pat jauna vokālista piesaistīšanu uzvirmo diezgan regulāri, jo mūziķi ir aizņemti ar dažādiem blakus projektiem, taču rudenī Aerosmith atkal plāno kopā kāpt uz skatuves, uzstājoties vairākās Dienvidamerikas pilsētās un Meksikā.

68 gadus vecā S. Tailera intervija Hovarda Šterna radio šovā izraisījusi plašu rezonansi, jo mūziķis paziņojis, ka Aerosmith atvadu turneja varētu notikt jau 2017. gadā. Uz žurnālista precizējošu jautājumu, vai tas nozīmē grupas pastāvēšanas beigas, S. Tailers sākumā atbildējis apstiprinoši, taču jau pēc brīža sācis jokot, atgādinot, ka «KISS taču sarīkojis jau 19 atvadu turnejas», bet Aerosmith atvadu turneja varētu ilgt «mūžīgi».

S. Tailers licis saprast, ka lēmumu pieņēmuši visi grupas dalībnieki, tomēr Aerosmith ģitārists Džo Perijs intervijā New York Daily News uzsvēris, ka gluži tā vis neesot. «Es zinu, ka Stīvens kaut ko izteicies par «pēdējo turneju», taču, manuprāt, tik tālu mēs vēl neesam nonākuši,» sacījis Dž. Perijs. Viņš stāstījis, ka beidzamo piecu gadu laikā grupas biedri patiešām ne reizi vien apsvēruši šādu ideju, taču pie kopsaucēja līdz šim neesot nonākuši. Gluži tāpat kā S. Tailers, arī Dž. Perijs uzsvēris, ka Aerosmith esot unikāla grupa, jo tās sastāvs nav mainījies gandrīz 46 gadus. Taču tas arī nozīmē, ka lēmumi jāpieņem koleģiāli.

UPI atgādina, ka grupas mūziķi ir iesaistījušies dažādos blakus projektos. Piemēram, Dž. Perijs kopā ar Elisu Kūperu un Džoniju Depu izveidojuši grupu The Hollywood Vampires, kas jūnijā sniedza koncertu sēriju Eiropā. Savukārt S. Tailers pievērsies kantrimūzikai. 15. jūlijā tika izlaists viņa solo albums We’re All Somebody From Somewhere, un beidzamajā laikā dziedātājs visus spēkus velta tā reklamēšanai. Aerosmith ģitārists Breds Vitfords pavasarī intervijā Metal Rules pieļāvis iespēju, ka Aerosmith varētu piesaistīt jaunu vokālistu, liekot saprast - gan viņam, gan citiem grupas biedriem radies iespaids, ka S. Tailers vairs nav ieinteresēts grupas darbības turpināšanā. Tomēr Dž. Perijs, kuram iepriekš bijusi rīvēšanās ar S. Taileru, vēlāk oficiāli paziņojis: «Baumas par to, ka mēs meklējam citu dziedātāju, ir pilnīgi nepatiesas. Mēs, visi pieci, regulāri sazvanāmies un ar nepacietību gaidām turneju pa Dienvidameriku un Meksiku,» viņš sacījis. Šī Aerosmith turneja ieplānota no 29. septembra līdz 27. oktobrim.

AFP atgādina, ka grupu Aerosmith 1970. gadā Bostonā dibināja S. Tailers, Dž. Perijs, basģitārists Toms Hemiltons un bundzinieks Džojs Krāmers, bet B. Vitfords viņiem pievienojās vēl pirms debija albuma izlaišanas 1973. gadā. Pavisam Aerosmith ierakstījuši 15 studijas albumus, kuru kopējā tirāža pārsniedz 150 miljonus eksemplāru. Viņu beidzamais disks Music From Another Dimension! nāca klajā 2012. gadā.