Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Slavenību "olimpiskie" rekordi

© Scanpix

Ar sasniegumu uzskaiti un rekordu uzstādīšanu var lepoties ne tikai sportisti, bet arī Holivudas un pasaules šovbiznesa zvaigznes.

»Vakara Ziņas« piedāvā iepazīties ar izcilākajiem slavenību «olimpisko spēļu» laureātiem, kas ierakstījuši savu vārdu Ginesa rekordu grāmatā.

Rakstniece - miljardiere Džoanna Roulinga

Viena no slavenību rekordu arēnas lepnākajām pārstāvēm ir britu rakstniece un franšīzes par pusaugu burvja Harija Potera piedzīvojumiem radītāja un māte Džoanna Ketlīna Roulinga. Ginesa rekorda grāmatas sertifikātu viņa ieguva kā bērnu literatūras autore, kura ir guvusi lielāko peļņu no pārdotajiem darbiem. Viņa ir pirmā rakstniece - miljardiere un pārdotākās grāmatas vienas diennakts laikā autore. Katrs romāns par jauno burvi laists klajā apmēram 50-65 miljonu eksemplāru tirāžā. Pirmā (pavisam ir septiņas) angļu rakstnieces Džoannas Roulingas grāmata par Hariju Poteru dienasgaismu ieraudzīja 1997. gadā.

Madonnas bezgalīgais potenciāls

Ir visai grūti noteikt, kura no pēdējām četrām desmitgadēm ir bijusi visveiksmīgākā popmūzikas karalienes Madonnas karjerā. Madonnas vārds no slavenību mediju virsrakstiem un populārāko mākslinieku topu virsotnēm nepazūd jau no pagājušā gadsimta 80. gadu vidus. 58 gadus vecajai mūziķei izdodas saglabāt par sevi interesi, jo viņa allaž veiksmīgi mācējusi sekot modes un modernās dzīves tendencēm, nereti tās arī veidojot vai nosakot. Lielbritānijā mītošā amerikāņu popdīva Madonna Ginesa pasaules rekordu grāmatā atzīta par panākumiem bagātāko sievieti mūziķi. Ar savu 2006. gada turneju «Confessions», kuras laikā viņa uzstājās 60 koncertos, Madonna nopelnīja vairāk nekā 100 miljonus sterliņu mārciņu (111 miljonu eiro), kas iznāk vairāk nekā 1,5 miljoni sterliņu mārciņu (1,8 miljoni eiro) par vienu koncertu. Dziedātājai izdevās izspiest no reitingu tabulas pirmās ailītes Britniju Spīrsu, kura līderos turējās kopš 2001. gada. Kā zināms, Madonnas radošais potenciāls ir bezgalīgs, un nav brīnums, ka Ginesa rekordu grāmatā viņa ir iekļuvusi ne tikai kā dziedātāja, kuras muzikālie albumi ir pārdoti vairāk nekā 300 miljonu eksemplāru lielā tirāžā, bet arī kā aktrise, kura vienas filmas uzņemšanas laikā nomainījusi lielāko skaitu kostīmu - 85 reizes. Madonnai šo rekordu izdevās uzstādīt kinomūziklā «Evita», kurā viņa atveidoja Argentīnas prezidenta Huana Perona sievu.

Kulta varone Hanna Montana uz krekliņiem un skolas kladēm

Mailija Sairusa vairāk pazīstama kā Mailija Stjuarta/Hanna Montana TV kanāla «Disney» seriālā «Hanna Montana». Arī Latvijā meitenes spiegdamas fanoja par šo kulta seriālu un tā galveno varoni. Hannas Montanas portreti rotāja T kreklus un skolas mācību klades. Pateicoties seriāla panākumiem, 2006. gadā klajā nāca seriāla skaņu celiņa mūzikas albums, kurā viņa izpildīja astoņas dziesmas. Sairusas mūzikas karjera sākās ar viņas debijas albumu «Meet Miley Cyrus», bet otrais albums «Breakout» klajā nāca 2008. gadā. Savu karjeru amerikāņu dziedātāja un aktrise Mailija Sairusa uzsāka 19 gadu vecumā, kad izpelnījās savu pirmo ierakstu Ginesa rekordu grāmatā kā pusaudžu zvaigzne, kuras muzikālie ieraksti nokļuvuši hitu topos. Savukārt pavisam nesen mūzikas megazvaigzne un kinoaktiera Laiema Hemsvorta līgava Sairusa prestižo sertifikātu ieguva kā mūzikas māksliniece, kuras vārds visbiežāk rakstīts meklēšanas sistēmās internetā.

Midltones un prinča Viljama kāzas neviens nav pārspējis

Kembridžas hercogu pāris - Keita Midltone un Velsas princis Viljams - Ginesa rekordu grāmatā iekļuvuši, pateicoties savām grandiozajām kāzām 2011. gadā. Kāzu ceremonijas tiešraidi internetā kanālā «You Tube» noskatījās vairāk nekā 72 miljoni skatītāju, bet televīzijas tiešraidi vēroja 36,7 miljoni skatītāju. Skatītāji varēja sekot līdzi kāzu dievkalpojumam Vestminsteras abatijā, gan jaunā pāra kāzu ceļam uz Bakingemas pili, tāpat Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšanai par godu nozīmīgajam notikumam Lielbritānijas karaļnama dzīvē. Velsas princis Viljams un lēdija Keita Midltone iepazinās 2001. gadā, uzsākot studijas Sentendrūsas universitātē Skotijā, un saderinājās 2010. gadā, studiju brīvdienu laikā Kenijā. Uz kāzu ceremoniju Vestminsteras abatijā ielūgumus bija saņēmuši aptuveni 1900 viesu, uz svinībām Bakingemas pilī - ap 650, savukārt prinča Čārlza rīkotā piektdienas vakara pieņemšana bija visekskluzīvākā pasākuma daļa, uz kuru ielūgumus saņēma 300 viesu.

Angļu modes dizaineres Sāras Bērtones darinātā līgavas kleita bija viens no lielākajiem ar kāzām saistītajiem noslēpumiem. Ziloņkaula krāsas mežģīnēm rotātās zīda kleitas velce bija 1,7 metrus gara, katrs mežģīņu rotājums pie kleitas tika šūts ar īpaši smalkiem diegiem, un šuvējiem vajadzēja bieži mazgāt rokas, lai mežģīnes un diegi līdz pat kāzu dienai saglabātos balti.

Teilore Svifta miljonus pelna ar kantri

Ar Madonnu uzstādīto Ginesa rekordu skaita ziņā spēkos var mēroties tikai kantrimūziķe Teilore Svifta. Viņai pieder divi pasaules rekordi mūzikas jomā - albums «Speak now» kļuva par pārdotāko sieviešu izpildītājas albumu mūzikas vēsturē (280 000 eksemplāru) un Svifta kļuva par dziedātāju ar lielāko singlu skaitu, kas atradusies amerikāņu «Top 100». 26 gadus vecās Sviftas dziesma «We Are Never Ever Getting Back Together» kļuvusi par ātrāk pārdoto digitālo singlu, sasniedzot «iTunes» pirmo vietu 50 minūšu laikā pēc tās izdošanas. Teilore arī nosaukta par pirmo solisti, kas kopš 1991. gada, kad ASV ir sākta pārdoto albumu uzskaite, divas nedēļas pēc kārtas pārdevusi vairāk nekā miljonu albumu.

Šakira gūst milzu panākumus ar spāņu valodu

Savu pirmo rekordu slavenā kolumbiešu dziedātāja, dziesmu autore un producente Šakira uzstādīja jau pirms desmit gadiem, kad viņas albums «Fijacion Oral» (2005) Amerikā izpelnījās nedēļas laikā pārdotākā spāņu valodā iedziedātā albuma nosaukumu. Otro Ginesa rekordu grāmatas izsniegto sertifikātu Šakira izpelnījās par dziesmu «La Tortula», kas kļuvusi par visu laiku pārdotāko spāņu valodā iedziedāto hitu. Savu trešo ierakstu Ginesa rekordu grāmatā Šakira ieguva par to, ka pirms pāris gadiem pirmo reizi sociālā komunikāciju tīkla «Facebook» pastāvēšanas vēsturē kādas slavenības profilu ar «patīk» atzīmēja vairāk nekā 100 miljoni sekotāju, kas ir dziedātājas fani.