Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Tramps: Klintones plāni Sīrijā var novest pie Trešā pasaules kara

© SCANPIX

ASV Republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps paziņojis, ka Hilarijas Klintones plāni Sīrijā var novest pie Trešā pasaules kara.

Ekscentriskais Tramps otrdien paziņojumā norādījis, ka ASV būtu jākoncentrējas cīņa pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts", nevis ar visiem līdzekļiem jāpanāk Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atkāpšanās.

Kā zināms, tad Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone ierosinājusi izveidot Sīrijā lidojumu aizliegumu zonas, tomēr eksperti jau brīdinājuši, ka tas var novest pie tieša konflikta ar Krievijas iznīcinātājiem.

Savā uzrunā Donalds Tramps veltīja arī skarbu kritiku Republikāņu partijas pārstāvjiem norādot, ka ja visa partija nebūs vienota un nesniegs nepieciešamo atbalstu, viņš šajās prezidenta vēlēšanas varētu zaudēt Klintonei.

Trampam ierastajā manierē viņš arī visus brīdinājis: "Ja klausīsimies Hilarijā Klintonē, tad nonāksim Trešajā pasaules karā."

Viņš arī uzsvēra, ka tas nebūtu tikai karš Sīrijā, bet gan karš ar Krieviju un Irānu. Turklāt, viņaprāt, ievēlēšanas gadījumā Klintone nespētu sarunāties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņam iepriekš veltītās skarbās kritikas dēļ.