Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Veikala darbinieki iesprosto sievietes atkritumu konteinerā

© scanpix

Šonedēļ sociālajā medijā facebook Itālijas galvaspilsētas Romas veikala "Lidl" darbinieki publicēja video, kurā redzams, ka divas sievietes tiek pazemotas par rakāšanos atkritumos - viņas tika iesprostotas atkritumu konteinerā un sauca pēc palīdzības, vēsta "The Local".

Veikala darbinieki pieķēruši divas sievietes rakājoties pa veikala atkritumu konteineriem un nolēma viņas pārmācīt, tāpēc sievietes ieslēdza atkritumu konteinerā. Veikala darbinieki facebook publicējuši video, kurā redzams, kā viņi priecājas par paveikto "varoņdarbu" un smejas par sieviešu palīgā saucieniem. Viens no darbiniekiem arī kliedzis: "Jūs nedrīkstat rakāties pa "Lidl" atkritumiem." Otra sieviete sašutumā sēdējusi uz zemes un mēģināja aptvert notiekošo. Pēc vairākām minūtēm darbinieki gan sievietes palaiduši brīvībā.

Šis video ir izsaucis lielu rezonansi Itālijas iedzīvotāju vidū. Vairāki cilvēki šo notikumu saista ar rasisma līmeņa paaugstināšanos Itālijā, turklāt vairāki politiķi ir atbalstījuši "Lidl" darbinieku rīcību.

Savukārt veikala pārstāvji vēsta, ka viņi nosoda šādu rīcību, bet to nekādā gadījumā nesaista ar kopējo veikala politiku.

Policija ir uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar šo notikumu.