Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Skolā par viņiem ierēca, bet tagad šos cilvēkus zina visā pasaulē

© Scanpix

Pavisam nesen simpātiskais Kanādas premjerministrs Džastins Trudo atklāja skandalozu detaļu no savas bērnības, ka skolas laikā ne reizi vien viņu iekaustījis Holivudas aktieris Metjū Perijs. Tūlīt pat ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī aktrise Keita Vinsleta.

Skolas laikā viņi piedzīvojuši neskaitāmus pazemojumus, bet nu kļuvuši par populārām personībām, šovbiznesa zvaigznēm un amatpersonām ar miljoniem lielu pielūdzēju armiju. Taču reti kurš zina, ka skolas laikā šīm zvaigznēm neklājās viegli - topošās slavenības piecieta ņirgāšanos un pat iepļaukāšanu, tika sauktas par lūzeriem, autsaideriem vai baltajiem zvirbuļiem. Ar gadiem neglītie pīlēni pārvērtās par skaistiem gulbjiem ar pasaules slavu, veiksmi un atzinību. »Vakara Ziņas« apkopoja slavenību atklātās atmiņas, kurās skolas laiks reizēm līdzinājies murgam.

*

Aktieris Metjū Perijs iekausta topošo Kanādas premjeru

Izrādās, ka bērnībā Kanādas premjers Džastins Trudo un populārā seriāla «Draugi» aktieris Metjū Perijs bijuši skolasbiedri. Perijs mācījies vecākajās klasēs un bijis stipri iedomīgāks par dažus gadus jaunāko Kanādas politiķi, kurš uz citu puišu fona izcēlies ar labiem panākumiem sportā. Iespējams, šā iemesla dēļ Metjū Perijs topošo Kanādas premjeru reizēm pat iekaustījis. Trudo negribējis palikt parādā un izrādījis pretošanos. Šogad 1. aprīlī pēc tik daudziem gadiem Trudo joka pēc publiski izaicināja Periju uz revanšu.

*

Keitu Midltoni puiši novērtē tikai ar 2 ballēm!

Prinča Viljama sievas un nākamo Anglijas karaļnama mantinieku mātes Kembridžas hercogienes Ketrīnas Midltones bērnības draudzene nesen žurnālistiem pastāstīja, ka skolas laikā par Keitu ņirgājušies skolasbiedri. Vienaudzes viņu regulāri apsaukājušas un pat no personiskā skapīša zagušas mantas, taču Keita esot bijusi «pārāk maiga un mīļa būtne», lai pretotos un pat aizstāvētos. «Marlboro» (prestiža privātskola, kurā mācījās hercogiene) vēl joprojām pastāv briesmīga tradīcija, kad vecāko klašu zēni publiski novērtē jauniņās skolnieces desmit ballu sistēmā un savu novērtējumu raksta ēdnīcā uz salvetēm. Keita šajā skolā lielākoties saņēma vienas un divu ballu novērtējumu. «Tas bija nepatīkami,» atceras Keitas klasesbiedrene. Neraugoties uz grūtajiem skolas laikiem, Midltone ieguva cienījamu izglītību, kas ļāva viņai iestāties prestižajā Sentendrūsas universitātē, kur viņa arī iepazinās ar savu nākamo vīru - princi Viljamu.

Scanpix

*

Keitu Vinsletu apsaukā par resnuli

«Oskarotā» Holivudas kinozvaigzne Keita Vinsleta pavisam nesen atzinās, ka skolā esot bijusi izsmiekla objekts. Savu karjeras veiksmi viņa skaidro tikai un vienīgi ar spītu stāties pretī visām dzīves grūtībām. «Skolā mani visādi kaitināja - sauca par resnuli, izaicināja un provocēja, izsmēja manu vēlmi kļūt par aktrisi, iespundēja bēniņos un rēca par mani. Es nekad neesmu bijusi skaistākā meitene skolā, jo man bija lielas, pat resnas, kājas. Man pat teica, ka iespējams man paveiksies, ja man būs tā laime atveidot kino resnīšu lomas,» izdevumam «The Hollywood Reporter» atklāja Vinsleta.

*

Šarlīze Terona iegūst iesauku «noziedznieces meita»

Skolas laikā Holivudas zvaigzne ieguva iesauku «noziedznieces meita». «Ak, kā es no septiņu līdz 12 gadu vecumam cietu no skolas huligānēm. Sākumā klasēs es nēsāju dīvainu apģērbu un brilles ar bieziem stikliem, jo man bija ļoti vāja redze,» atceras Šarlīze. Kad topošajai zvaigznei palika 13 gadu, viņas māte Gerda Terona, nespējot noskatīties uz meitas ciešanām skolā, iekārtoja viņu baleta skolā - internātā. Taču arī tur Šarlīzei nebija viegla dzīve. Divus gadus vēlāk ģimenē notika traģēdija, kad Šarlīzes māte, nespējot izturēt vardarbību, nošāva savu vīru un nākamās kinozvaigznes miesīgo tēvu. Kaut arī tiesa atzina notikušo par pašaizsardzību, Teronu skolā sāka saukt par «noziedznieces meitu». Turklāt kopējam apvainotāju pulkam pieslēdzās arī skolas skolotāji. Par laimi, māte, uzzinot par notiekošo sava bērna dzīvē, meiteni no skolas izņēma. Drīzumā par sevi nepārliecinātais meitēns pārvērtās līdz nepazīšanai. Šodien Šarlīze Terona ir viena no veiksmīgākajām Holivudas aktrisēm un «Оskara» balvas laureāte.

*

Andželīnu Džoliju uzskata par sociopāti

Skolas gados Andželīna Džolija bija īsta dumpiniece - meitene nēsāja melnu apģērbu, spilgti krāsoja acis un burtnīcās zīmēja krustus un zārkus. Viņa nevarēja atrast kontaktu ar vienaudžiem un rupji sarunājās ar skolotājiem, kā arī atteicās mācīties. Viņas raksturojumā bija teikts: «Agresīva. Manāmas sociopātijas pazīmes,» pēc kura Endžiju piespiedu kārtā nosūtīja uz psihoterapijas sesijām. «Visi man uzbruka. Mani uzskatīja par garīgu kropli un «melno zirdziņu», no kura nezina, ko sagaidīt,» kādā senā intervijā stāstīja aktrise.

Spilgtā āriene, kura arī nereti kalpoja par izsmiekla objektu, mērķtiecība un radošās ambīcijas tomēr noveda Andželīnu līdz Holivudas slavas alejai. Šodien viņas filmogrāfijā ir kulta filmas, bet pati aktrise ir sievišķības un skaistuma etalons. Viņas tieksme palīdzēt karu zonu bēgļiem un sievietēm raisa dziļu cieņu.

*

Eminems pēc kārtējā uzbrukuma nonāk komā

Māršals Brūss Maters 3 jeb reperis Eminems savas dzīves laikā nomainīja vairākas skolas. Topošo repa zvaigzni regulāri sita, un viņam uzbruka vienaudži. Gandrīz katru dienu viņš pārradās mājās vienos zilumos un notriepts ar asinīm. Pēc kārtējā kautiņa deviņu gadu vecumā Eminems slimnīcā komas stāvoklī nogulēja divas nedēļas. Zēna māte, nespējot to izturēt, iesūdzēja tiesā skolas vadību. Lai meklētu mierinājumu un atrautos no skarbās realitātes, puika sāka nodarboties ar hiphopu un repa tekstos pauda visu savu naidu un dusmas. Repera māte apgalvo, ka tieši skolas gadi izveidoja topošo repa zvaigzni - viņa dziesmās pārsvarā bija dzirdami antisabiedriski motīvi, protests un nevēlēšanās kontaktēties ar šo pasauli. Tas netraucēja Eminemam kļūt ne tikai populāram klausītāju vidū,bet arī izpelnīties mūzikas kolēģu cieņu.

*

Melnādainie nepieņem Riannu

Bērnībā par Riannu pastāvīgi ņirgājās. Kādā no intervijām popdīva apgalvoja, ka bieži nonācis pat līdz kautiņiem. Bērni viņu apsaukāja, un viņa nav sapratusi - īsti par ko: «Mani audzināja afroamerikāņu tradīcijās un vidē, bet skolā sauca par «balto».» Neraugoties uz visiem apvainojumiem, Rianna sevi nekad nav uzskatījusi par upuri. Šo dzīves periodu dziedātāja uzskata par vērtīgu pieredzi, kas viņai iemācīja nereaģēt uz apkārtējo uzbrukumiem.

*

Viktoriju Bekhemu apceļ vecāku pārticības dēļ

Lipīgā Vikija («Sticky Vicky») - tieši tā nākamo modes ikonu Viktoriju Bekhemu sauca vienaudži. Bagāto vecāku meitiņu uz skolu «Rolls Royce» automašīnā vizināja personiskais šoferis. Viktorija lūdza šoferi mašīnu apstādināt netālu no skolas, lai neraisītu skaudību klasesbiedru vidū. Taču tas nelīdzēja, Viktorijas kautrīgums vēl vairāk tracināja skolasbiedrus. Kādā intervijā Bekhema atzinās, ka vienaudži apmētāja viņu ar dubļiem, draudēja un dažreiz pat atļāvās palaist rokas. Kļūstot vecāka, Viktorija arvien vairāk noslēdzās sevī un kļuva drūma. Tā ir tiesa, ka ikdienā Viktoriju Bekhemu smaidīgu var redzēt reti. Tomēr Bekhema spēja saņemties un noticēt saviem spēkiem. Viņa nokļuva populārajā meiteņu grupā «Spice Girls», apprecējās ar skaistuli - futbola zvaigzni Deividu Bekhemu - un dzemdēja viņam vairākus brīnišķīgus bērnus.

*

Leonardo di Kaprio sauc par «bremzi»

Pirmo reizi Leonardo di Kaprio filmējās divu gadu vecumā, bet jau 14 gadu vecumā stingri nolēma kļūt par aktieri un pat atrada sev aģentu. Bez šaubām, Leonardo prātā bija tikai karjera un darbs, bet skolas sekmes palika novārtā. Tāpēc klasesbiedri di Kaprio sauca par «bremzi». Kaut arī aktieris šodien diezin vai atrisinātu logoritmisko vienādojumu, viņš var lepoties ar iespaidīgu filmogrāfiju Holivudas kinoindustrijā, ilgi gaidīto «Оskara» balvu un gandrīz pusi no apakšveļas giganta «Victoria’s Secret» «zelta eņģeļu sastāva» supermodelēm mīļāko sarakstā.

*

Džesika Alba pusdieno medicīnas māsiņas kabinetā

Tam ir grūti noticēt, bet skaistulītei Džesikai Albai skolas gados dzīve nebija salda. Džesika klasē bija viena no nepopulārākajām meitenēm. «Es ēdu savas pusdienas medicīnas māsiņas kabinetā, jo vairījos no citām meitenēm. Biju jauktas rases vecāku atvase, viņiem nebija daudz naudas, un skolas laikā man nekad nebija stilīga apģērba vai skolas somas,» atceras aktrise. Tieši spilgtā āriene Albai palīdzēja izsisties kino pasaulē, bet profesija un atzinība ļāva noticēt sev. Šodien aktrise var sev un saviem bērniem iegādāties visdārgākos un skaistākos apģērbus vai somas. Alba arī pati rada apģērbu dizainu un tos ražo. Viņu pazīst un mīl visā pasaulē, taču, neraugoties uz to, viņa ir palikusi tā pati vienkāršā meitene no Kalifornijas mazpilsētas.

*

Popdīvu Lady Gaga izsmej par oriģinalitāti

Neierasta un netradicionāla stila izjūta topošajai popzvaigznei Lady Gaga parādījās jau agrā bērnībā. Par viņu šodien sajūsminās miljoniem cilvēku visā pasaulē, bet bērnībā un skolas laikā topošā Lady Gaga, kas īstajā vārdā ir Stefānija Džoanna Andželīna Džermanota, cieta no klasesbiedru ņirgāšanās. Vienaudži izsmēja viņas tuklumu, lielo degunu un sprogainos matus. «Reiz gāju pa ielu, bet stilīgie puiši, kas satikās ar skolas skaistulītēm, iebāza manu galvu atkritumu tvertnē. Visi smējās kā traki, bet man it nemaz nebija jautri - es toreiz pavisam nemācēju sevi aizstāvēt,» atzinās Lady Gaga. «Skolas laiku zaimi... Tie paliek ar tevi kopā visu dzīvi, es pat neapzinājos, cik ļoti tie mani ietekmēja, kamēr nekļuvu slavena,» atklāti stāstīja popdīva. Ar grūtībām, bet tomēr dziedātāja spēja pārdzīvot sūro bērnības dienu pieredzi un tagad uzskata, ka viņas mērķis ir palīdzēt citiem. Gaga ir nodibinājusi fondu «Born This Way» («Tāda dzimusi»), kas atbalsta emocionālu un fizisku vardarbību piedzīvojušus jauniešus.

Scanpix

*

Beilu daudzus gadus regulāri iekausta

Bērnībā aktieris Kristians Beils bija diezgan vārgs zēns, tāpēc bieži cieta no kaimiņu zēnu bandas uzbrukumiem. Zem labās acs aktierim ir palikusi pat neliela rēta kā atgādinājums par bērnībā paciestām mocībām. Domājams, ka tagad puikas ļoti nožēlo savu attieksmi, jo zēnu gados uzbruka un darīja pāri slavenajam kino supervaronim - Betmenam. Aktieris par saviem pāridarītājiem vairs nedomā un negrib viņus atcerēties. Šodien viņam ir pilnīgi viss - sapņu darbs un laimīga ģimene. Beils jau 17 gadu dzīvo laulībā ar bijušo modeli Sandru Blažiču, kura viņam dzemdējusi divus bērnus.

*

Raiderei pēc kautiņa šuj pārsisto galvu

90. gadu Holivudas kinozvaigzne Vinona Raidere skolas gados sapņoja būt neievērojamākā būtne skolā. Tā kā viņa bija kautrīga, lai neizceltos, meitene nesāja īsi apgrieztus matus. «Reiz, kad devos uz tualeti, man uzbruka skolas lielākās huligānes. Viņas trieca manu galvu pret tualetes durvīm, es nokritu, un viņas sāka mani spārdīt ar kājām. Vēlāk slimnīcā tiku pie pāris šuvēm,» ar rūgtumu atceras aktrise. Taču ar to ļaunprātības pret topošo kino slavenību un savas paaudzes labāko aktrisi nebeidzās - Vinonu izslēdza no skolas kopā ar viņas pāridarītājām. Kad Raidere kļuva slavena Holivudā, viņa satika kafejnīcā vienu no agresīvajām meitenēm, kas, atpazinusi slaveno aktrisi, lūdza viņai autogrāfu. Aktrise pajautājusi, vai viņa neatceras kādu septītās klases meiteņu kautiņu? Uz to autogrāfa lūdzēja nepārliecinoši noliedza šādu faktu, bet Vinona Raidere pārliecinoši atbildēja: «Tā biju es, ko spārdīji. Ej pie velna!»

*

Toms Krūzs 14 gadu laikā nomaina 15 skolu

Vidusskolas laikā Holivudas zvaigzne Toms Krūzs daudz laika veltīja, lai iekarotu vienaudžu cieņu un atzinību, bet pretī saņēma tikai ņirgas. «Mani pastāvīgi grūstīja, stumdīja un spārdīja. Sirds papēžos, pieri pārklāj sviedri un uznāk nelabuma sajūta. Nebiju nekāds spēcīgais, un man nekad nav paticis grūstīties, bet es zināju, ja tagad nepretošos, mani mocīs visu gadu. Jā, es devu pretī, jo man nepatīk lecīgi cilvēki,» stāstīja aktieris. Kautiņu dēļ ar disleksiju - mācīšanās grūtībām - sirgstošais puisis gandrīz katru gadu bija spiests mainīt skolu. Cīņu ar ļaunajiem Krūzs turpināja arī savā kino karjerā, un šodien viņa vārds ir zelta burtiem ierakstīts Holivudas superzvaigžņu sarakstā, kurš kinolentēs lielākoties atveido labos varoņus un cīnītājus.

Scanpix

*

Džordžu Klūniju nosauc par Frankenšteinu

Vidusskolas laikā Džordžs Klūnijs ieguva iesauku «Frankenšteins» sejas paralīzes dēļ. Vienpusēju sejas paralīzi jeb idiopātisko sejas nerva neiropātiju puisis mantoja no tēva. Slimība progresēja pēkšņi, un vienā brīdī Džordža sejas puse bija paralizēta, bet kreisā acs nemaz nevērās vaļā. «Tas bija šausmīgākais manas dzīves periods. Jūs jau zināt, cik bērni mēdz būt nežēlīgi. Es tiku izsmiets un apcelts, taču šie pārbaudījumi mani darīja tikai stiprāku,» atzinās Klūnijs. Pēc gada slimība pārgāja, bet Klūniju ģimene jau bija nomainījusi dzīvesvietu un Džordžs skolu. Jaunajā vidusskolā valdīja pavisam cita atmosfēra, topošā slavenība aizrāvās ar sportu un sapņoja par jurisprudences studijām, taču pārdomāja. 1994. gadā viņš ieguva pirmo kino lomu. Holivuda nebūtu iedomājama bez kino triloģijas par Oušena bandu un citu filmu superzvaigznes un režisora Klūnija. Viņš pēc ilgiem vecpuiša gadiem un nevēlēšanās kļūt par tēvu, iespējams, bērnībā pārciestā dēļ, nesen apprecējās, un vasarā abi ar sievu Amalu gaida piedzimstam pirmdzimtos dvīņus.

Scanpix

*

Kristenu Stjuarti apsaukā skaudības dēļ

Vampīru sāgas «Krēsla» zvaigzne Kristena Stjuarte skolu pameta jau 13 gadu vecumā, lielākoties tāpēc, ka nespēja izturēt klasesbiedru smīkņāšanu un apcelšanu. Meitene kino filmējās jau no deviņu gadu vecuma un šo faktu centās īpaši neafišēt. Lai gan viņa atveidoja bērnus pieaugušo filmās, klasesbiedri, uzzinājuši par Kristenas kino karjeru, skaudības dēļ izdomāja viņai visādas iesaukas. Savās intervijās Stjuarte ne reizi vien atzinās, ka nav bijusi spējīga izveidot draudzīgas attiecības skolā. «Biju tik laimīga, kad pametu skolu. Klasesbiedri bija tik cietsirdīgi un nedeva man iespēju. Turklāt jutos pietiekami pieaugusi un atbildīga, mācījos un strādāju. Man vienmēr ir bijis daudz pienākumu,» atzinusi aktrise. Stjuarte nenožēlo, ka pametusi skolu, jo viņas dzīve un karjera izveidojās, kā jaunā zvaigzne bija iecerējusi.