Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Japānā notikuši Pirmie Latviešu dziesmu svētki

© flickr.com/mfa.gov.lv

25.septembrī Tokijas centrālajā Šindžuku rajonā notikuši pirmie Latviešu dziesmu svētki Japānā, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Pirmajos Dziesmu svētkos Japānā uzstājās tikai japāņu mākslinieki un programmā tika izpildītas latviešu komponistu dziesmas. Koncerta laikā skanēja J.Lūsēna, L.Garūtas, I.Zemzara, R.Paula skaņdarbi, kā arī latviešu tautasdziesmas.

Pirmajā daļā skaņdarbus izpildīja vairāki solisti, bet otrajā daļā skanēja kora „Gaisma” izpildītie skaņdarbi. Jāatzīmē, ka šajā korī dzied tikai japāņi un šis bija pirmais lielais koncerts, kurā koris rādīja savu māku 32 japāņu dziedātājiem dziedot latviešu valodā četrbalsīgi. Koncertu apmeklēja arī vairāki Japānā dzīvojošie latvieši un Tokijas diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars,taču lielāko daļu vietu aizņēma Latvijas mūziku cienošie japāņi, kuri pēc koncerta beigām teica daudz atzinīgu vārdu par koncertu un latviešu mūziku kopumā.

Atzīmējot 6.Mūzikas asociācijas pastāvēšanas gadu un pirmos Latviešu dziesmu svētkus Japānā, notika pieņemšana, kurā vēstnieks Pēteris Vaivars apsveica Mūzikas asociāciju ar 6.jubileju, pateicās par tās aktivitātēm visu šo 6 gadu laikā un it sevišķi laikā, kamēr vēl netika atklāta Latvijas vēstniecība. P.Vaivars atzīmēja, ka koncerts ir bijis grandiozs un apsolīja arī turpmāk atbalstīt Mūzikas asociācijas aktivitātes un aicināja pieteikties 2013.gada Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem Latvijā.