Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienai veltīts dievkalpojums

Latvijas valsts Neatkarības dienas svinību ietvaros 20.novembrī pl.12.00 Maskavas Evaņģēliski – luteriskajā Pētera-Pāvila baznīcā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 92.gadadienai veltīts Svētku Dievkalpojums.

Dievkalpojumu vadīs viesi no Latvijas – LELB ĀL Baznīcas padomnieks Juris Zariņš, piedalīsies Rīgas Sv. Jāņa draudzes koris. Programmā būs Rietumeiropas un latviešu komponistu darbi ērģelnieku Ilzes Reines un Aigara Reiņa pavadībā.

Dievkalpojumu un koncertu apmeklēs Latviešu Kultūras biedrības Maskavā pārstāvji, Krievijas galvaspilsētā strādājošie Latvijas uzņēmēji, kora „Tālava” dalībnieki, Maskavā studējošie Latvijas jaunieši, kā arī Latvijas vēstnieks KF Edgars Skuja ar ģimeni, diplomāti un vēstniecības darbinieki.

Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koris atjaunots 1996.gadā. Kolektīvs regulāri piedalās dievkalpojumos un koncertos Latvijā un ārzemēs. Kora vadītāja Ilze Reine ir Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece un draudzes kora diriģente kopš 1996.gada. Ērģeļspēli studējusi J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Baznīcas Mūzikas augstskolā Herfordā (Vācija). Uzstājas ar koncertiem Rīgas Domā, līdztekus ērģeļu solo programmām sadarbojas ar solistiem un Latvijas profesionālajiem kolektīviem – Latvijas Radio kori, VAK Latvija un Sinfonietta Rīga.

Aigars Reinis ērģeļspēli studējis J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie prof. T.Dekšņa. Papildinājis zināšanas pie prof. L.Lomana, H.Hellstena, H.Ū.Eriksona, kā arī Uplandes (Zviedrija) Starptautiskajā ērģeļu akadēmijā. Ar panākumiem piedalījies Starptautiskajā ērģelnieku konkursos Lahti (Somija) un Erfurtē (Vācija). Sniedzis koncertus Vācijā, Čehijā, Polijā, Francijā, Norvēģijā un Zviedrijā, regulāri uzstājas Rīgas Domā un citur Latvijā.