Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Vīrietis, kurš ar šaujamloku un citiem ieročiem nogalināja piecus cilvēkus, paturēts apcietinājumā

© Scanpicx

Vīrietis, kurš trešdien Kongsbergā, Norvēģijas dienvidaustrumos, ar šaujamloku un citiem ieročiem nogalināja piecus cilvēkus, pēc aizturēšanas nodots veselības aprūpes dienestiem, raisot minējumus, ka viņam varētu būt garīga rakstura problēmas.

"Pēc viņa veselības stāvokļa izvērtēšanas viņš ceturtdienas vakarā tika nodots veselības aprūpes dienestiem," paziņoja prokurore.

Uzbrucējs identificēts kā 37 gadus vecs Dānijas pilsonis Espens Andersens Bratens. Viņš ir atzinies slepkavībās, kas trešdien notika Kongsbergas pilsētas centrā.

Ceturtdien tika sākta vīrieša psiholoģiskā novērtēšana, kas var ilgt vairākus mēnešus. Tikmēr izskanējuši minējumi, ka viņam varētu būt garīga rakstura problēmas, kādēļ viņu, iespējams, nevar saukt pie atbildības par notikušo.

Tiesnesis šodien lems, vai paturēt Bratenu pirmstiesas apcietinājumā. Prokuratūra lūgusi piemērot viņam apcietinājumu uz četrām nedēļām, no kurām pirmās divas būtu jāpavada izolācijā.

Ja tiesnesis apstiprinās prokuratūras lūgumu, Bratens tiks ievietots nevis cietumā, bet nodots mediķu aprūpē.

Lai gan policija paziņoja, ka uzbrukums Kongsbergā, visticamāk, bijis terorakts, varasiestādes neizslēdz iespējamību, ka uzbrucējam bijušas garīgas problēmas.