Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Tikšanās laikā ar vēlētājiem sašauta ASV Kongresa deputāte, nogalināti seši cilvēki

ASV Arizonas štata Tusonas pilsētā sestdien kāds vīrietis atklāja uguni Kongresa apakšpalātas deputātes tikšanās laikā ar vēlētājiem, nošaujot sešus cilvēkus un smagi ievainojot deputāti, paziņoja amatpersonas.

Nogalināto vidū ir deviņus gadus veca meitene un ASV federālais tiesnesis. Pavisam ievainoti 12 cilvēki.

22 gadus veco Džaredu Lī Lafneru, kurš Kongresa deputātes tikšanās laikā ar vēlētājiem pie lielveikala "Safeway" atklāja uguni no pusautomātiskās pistoles, nogrūda zemē divi līdzās stāvoši vīrieši, un šāvēju aizturēja policija.

40 gadu vecā Kongresa Pārstāvju palātas deputāte Gabriela Gifordsa no Demokrātu partijas ir smagi ievainota galvā, un viņai ir skartas smadzenes. Ārsti nav droši par to, ka Gifordsa izdzīvos.

Pagaidām nav skaidri šāvēja motīvi, un policijai ir aizdomas, ka viņam varētu būt līdzdalībnieks vai līdzdalībnieki.

Lafners, kurš ir Tusonas iedzīvotājs, dažas stundas pirms incidenta interneta sociālās saziņas portālā "MySpace" saviem draugiem rakstīja: "Uz redzēšanos!" un "Lūdzu, nedusmojieties uz mani."

Ierakstos sociālās saziņas portālos Lafners paudis viedokli, ka ASV ir nepieciešama jauna valūta, un Kongresa vēlēšanu apgabalā, kurā viņš dzīvo, ir pārāk liels analfabētisma līmenis, kā arī atzinis, ka ir smēķējis marihuānu.