Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Rumāņu raganas nolād valdību

Rumānijas valdības veiktie grozījumi darba likumdošanā izraisījuši plašu sašutumu raganu aprindās, jo tagad arī maģijas piekopējām nāksies maksāt 16% ienākuma nodokli, kā arī veselības apdrošināšanas un citus sociālos maksājumus. Lai valdībai dzīve neliktos pārāk salda, raganas nolēmušas uzlikt tai lāstu.

BBC vēsta, ka Rumānijas galvenā ragana Bratara Buzea jau sagatavojusi burvju dziru, kuras sastāvā esot arī kaķu mēsli un beigta suņa atliekas. Galvenā šīs dziras priekšrocība ir tā, ka tā nav jāiemāna cilvēkam, kuram tiek uzlikts lāsts. 63 gadus vecā Buzea, kura 1977. gadā, Nikolaes Čaušesku valdīšanas laikā, tika ieslodzīta cietumā par burvestībām, brīdinājusi, ka viņas lāsti iedarbojas vienmēr. "Mēs darām ļaunu tiem, kuri dara ļaunu mums. Viņi vēlas valsti no krīzes izvest uz mūsu rēķina? Nekā nebija – viņi paši šo krīzi izraisīja un viņiem pašiem ar to jātiek galā!" saniknota ir galvenā ragana.

Vairākas citas viņas kolēģes ir sagatavojušas indīgā auga mandragoras maisījumu, kura kaisīšana Donavā attiecīgu burvju vārdu pavadībā arī varētu nodarīt ļaunumu valdībai un prezidentam Trajanam Basesku. Interesanti, ka arī valdošās partijas pārstāvji ir samērā māņticīgi – ne jau velti iepriekšējās priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņi ceturtdienās valkāja purpura krāsas apģērbu, jo ir ticējums, ka tas atbaida nelabo. "Tagad viņiem beidzot ir cienīgs pretinieks," ironizē Rumānijas mediji.