Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Japānas tuvojas spēcīgs taifūns

© AP/Scanpix/Leta

Japānas dienvidrietumu salai Okinavai otrdien tuvojas taifūns "Khanun", kā dēļ apturēta transporta kustība un slēgti veikali.

Taifūna centrs atrodas jūrā uz dienvidaustrumiem no Okinavas un lēnām virzās uz ziemeļrietumiem.

Spēcīgā vēja dēļ slēgta pilsētas pārvalde Okinavas prefektūras galvaspilsētā Nahā. Arī lielveikalu ķēdes ir slēgtas vai strādā saīsinātu darba laiku.

Valsts televīzijas NHK demonstrētajos video redzami uz ielām Nahā nogāzti koki, bet ziņu par ievainotiem cilvēkiem nav.

Saskaņā ar lidostas sniegto informāciju atcelti simtiem avioreisu uz Naha lidostu un no tās, tai skaitā vairāk nekā desmit starptautisko reisu. Sabiedriskais transports Okinavā, tai skaitā autobusi un ātrgaitas vilcieni Nahā, kā arī prāmji, kas savieno Okinavu un tuvējās salas, ir apturēti.

Meteorologi prognozē, ka taifūns "Khanun", kas taju valodā nozīmē džekfrūts jeb Indijas maizeskoks, šodien šķērsos Okinavu un pēc tam turpinās virzīties uz rietumiem un prom no Japānas galvenā arhipelāga. Šodien reģionā gaidāmas spēcīgas lietusgāzes un līdz pat 12 metru augsti viļņi piekrastē. Nākamo 24 stundu laikā Okinavas reģionā varētu nolīt līdz 18 centimetriem nokrišņu.

Amatpersonas brīdinājušas iedzīvotājus par spēcīgiem vējiem un augstiem viļņiem, kā arī plūdiem un aicinājušas cilvēkus palikt telpās un turēties pa gabalu no logiem.